tiistai 14. joulukuuta 2010

Jouluinen kasvissosekeitto ja piparigrissinit

Tää oli hyvää! Olen kovasti tykästynyt piparkakkumausteeseen, mikäpä sen jouluisempaa ja halusinkin käyttää sitä myös ruuanlaittoon. Kokeiluun päätyi bataatti-palsternakka-purjo-sosekeitto. Soppa syntyi näillä aineksilla:

- 1 pieni bataatti
- 1 iso palsternakka
- pikku pätkä purjoa
- luomukasvisliemijauhetta
- 2 rkl bonjour cuisine sipulisekoitusta
- 1 maustemitta piparkakkumaustetta
- jauhettua mustapippuria

Koristeeksi ripsautin vähän kanelia.Ja jouluiset kokeilut sen kuin vaan jatkuivat. Ihastuin kovasti piparkakku+sinihomejuusto -yhdistelmään bloggaajien pikkujouluissa Katiskattaren leipomia aurajuustopipareita popsiessa. Piti saada tehdä näitä myös kotona.

Näiden valmistaminen oli nopeata ja helppoa, varsinkin nyt kun käytin valmistaikinaa. Eli piparitaikinasta muokkasin grissinejä ja pinnalle murustelin ja painelin aurajuustoa. Ja sitten paistoin. Vähän pullukoita näistä tikuista tuli, mutta eipä se haitannut. Nää on kans tosi hyviä. Jännästi käy näiden maut yksiin :)

1 kommentti:

  1. :) Mahtava jouluruoka! Mä en olis osannut olla noin rohkea ja kokeilla jotain tuollaista maustetta keittoon... Ehkä himpun verran uskallusta puuttuu :)Hyvin varmaan toimii noi aurapiparit tuossakin muodossa... Sen juustonhan voisi tuossa mallissa läträtä ehkä sinne taikinan sisäänkin, siis ihan sekoittaa se sinne... Ei tulisi paha ehkä niinkään.

    Mä en muuten tykkää sinapista hernekeitosta. Enkä muuten käytä ketsuppiakaan makaronilaatikossa. Aiemmin käytin molempia, mutta jo vuosia sitten se vain jotenkin jäi pois... Ei mitään käsitystä miksi :)

    Samoin sulle innostusta, jaksahan bloggailla :) pidetään meidän juniorien kunniaa yllä :D ja ollaan joskus vuosien päästä niitä senioreja tässä hommassa ;)

    VastaaPoista