maanantai 3. toukokuuta 2010

Onnistunut soijarouhekokeilu

Ihania blogeja on netti pullollaan, tänään kahvitunnilla eksyin taas yhteen sellaiseen, Kädenvääntöä -blogiin. Sieltä erityisesti Insinöörin soijapihvit kiinnitti huomion. Ensinnäkin huvitti pihvien osuva nimi ja toisekseen muistin ohjeen aineksia löytyvän kotoa. Työpäivän mittaan innostus kasvoi siihen malliin että kotiin päästyä alkoi kokeileva pihvien paisto. Soijarouhepussi on tullut joskus hankittua kaappiin ja muutaman kerran vaihtelevalla menestyksellä siitä on kokkailtukin. Nämä pihvit onnistuivat loistavasti! Jopa Pikku Leijonan Isäntä santsasi, mikä on merkki siitä että maistui :)



Pihvit tehtiin loppupeleissä tällaisella ohjeella, eli alkuperäistä ohjetta himpun muokkaillen:

2dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2dl tummaa soijarouhetta
2 munaa
3 rkl vehnäjauhoja (meni ehkä reilummin)
1 sipuli


Vesi lämmitetään mikrossa kasviliemikuution kera niin, että kuutio liukenee nesteeseen. Muut aineet sekoitetaan joukkoon. Taikinasta muovaillaan pihvejä ja paistetaan rasvan kera pannulla. Niin helppoa!

Tässä kuva vielä annoksesta, oli iso nälkä :) Pihvit porkkana-palsternakka-perunamuussin ja raejuuston kera.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun kokeilit! Olen nyt hurahtanut ihan täysin ja suunnitteilla on mm. soijarouhelasagne, pasteijat jne. Tosin eilen aukesi suupielet B12-puutteesta, eli huomenna heti vitamiiniostoksille...

    VastaaPoista
  2. Nam, mitä herkkuja luvassa eli täytyypäs seurailla teidän blogia :) Kätevää toi soijarouhe jauhelihan korvikkeena varsinkin näin lakkoaikoina kun lihahyllyjen tarjonta saattaa vähän vaihdella.. Eikä muutenkaan ole pahitteeksi käyttää muutakin kuin aina sitä samaa jauhelihaa ;)

    VastaaPoista