lauantai 29. toukokuuta 2010

VoileipäkakkuKesän tulevaa juhlaa silmällä pitäen tein harjoitteluversion voileipäkakusta. Oli muuten ihan ensimmäinen kerta kun tämmöistä suolaista kakkua tein. No, hommahan on nyt niin että on olemassa kaksi vaihtoehtoa eli: a) täytyy jatkaa sisukkaasti harjoittelua tai b) ulkoistaa homma ammattilaisille :) Suunnitelmissa on myös kokeilla samantyyppisen kakun tekoa irtopohjavuualla ja hapankorppupohjalla hyydykekakkujen tapaan. Se voisi ulkonäöllisesti olla varmempi ratkaisu. Onneksi juhlan pääpaino tarjoiluissa ei ole näissä suolaisissa kakuissa, mutta yleensä ne ovat niin suosittuja ja maistuvia, että sen takia haluaisin niitä löytyvän pitopöydästä.

Tähän kakkuun ja sen tekotapaan idean sain Kinuskikissalta. Parhaimmillaan ja oikein tehtynä tämä olisi oikein näyttävä kakku. Täytteenä käytin salamirouhetta, paprikaa, creme bonjour cuisinea (pippurisekoitus), feta-paprikaraejuustoa, sinappikurkkusalaattia, kevytvispiä ja 3 liivatetta. Tarkkoja määriä ei ole, ihan summittaisesti lisäilin aineksia. Leipänä käytin ruispaahtoa.

4 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen kakku. Tuli nälkä! =)

  VastaaPoista
 2. Mikä tässä sitten meni vikaan? Ihan nättihän tuo on :) ja varmasti tosi hyvän makunen..

  VastaaPoista
 3. Ei kait mikään, jotenkin vaan niin epävarmaa toi tekeminen (ja koristelu) et sen takia vähän epäilevällä kannalla.. Rima nousee (vähän liiankin kanssa) ylös kun näkee muiden hienoja luomuksia. Mutta harjoittelu tekee mestarin :)

  VastaaPoista
 4. Nättihän tuo on ku mikä! Vaihtelua niihin perusvoileipäkakkuihin :)

  VastaaPoista