maanantai 9. kesäkuuta 2014

Raaka mustikkainen juustokakkuihanuus



Raakaleipomusten osalta tämä resepti on kummitellut mielessä ja pitkään. Ei se siellä turhaan häiriköinyt, sillä maan mainio kakku siitä tulikin. Tuhti ja täyteläinen, niin kuin raakaleivonnaiset usein tuppaavat olemaan.

Jälleen kerran reseptin olen löytänyt hyvän ohjeistuksen kera Syötävän hyvä -blogista.


MUSTIKKA-RAAKAJUUSTOKAKKU

Pohja:
reilu desi pekaanipähkinöitä/manteleita/saksanpähkinöitä)
vajaa desi pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)
kevyt ripaus suolaa

Täyte:
noin 3 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
noin 1 dl (tai vähän alle) sulaa kookosöljyä
1/2 dl - 1 dl hunajaa

2 dl (tai enemmän) mustikoita


Mittaa pähkinät ja taatelit tehosekoittimeen ja aja ne mahdollisimman sileäksi massaksi. Lisää lopuksi ripaus suolaa.

Painele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun, pienen irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset mustikoita lukuunottamatta tehosekoittimessa. Täytteen koostumus tulisi olla sileää, muttei kuitenkaan liian jähmeää. Turhan jämäkkää täytettä voi notkistaa lisäämällä hieman vettä.


Kaada noin 2/3 täytteestä vuokaan pohjamassan päälle. Yhdistä loput mustikoiden kanssa ja levitä seos päällimmäiseksi.


Laita kakku pakastimeen muutamaksi tunniksi jähmettymään.


Koristele esimerkiksi kookoslastuilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti