keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Suklaa plus avokado. On yhtä kuin kakku.




Leivontarintamalla tällä kertaa vuoroon pääsi suklainen, mutta aiempiin kokeiluihin nähden erilainen raakakakku.

Pitkästä aikaa kaivoin tehosekoittimen esille ja mittailin kaapista löytyviä aineksia. Ajatuksena oli muutaman esimerkkireseptin pohjalta kokeilla itselleni uudenlaista suklaaherkkua. Halusin eritoten testata, miten avokado taipuu tällaisen moussetyyppisen kakkusen raaka-aineeksi.

Ja hyvin se toimikin. Kakun koostumuksesta tuli juuri sopivan jämäkkä, tämähän oli kuin juustokakku ilman liivatetta tai vastaavaa hyydykettä.




SUKLAA-AVOKADOKAKKU
Pohja
100 g kuorellisia manteleita
1 dl mulpereita
noin 5 kpl taateleita
pieni hitunen suolaa

Suklaatäyte
3 kypsää avokadoa
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä
ripaus aitoa vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
noin 5 rkl juoksevaa hunajaa (tai muuta makeutusta maun mukaan)





Liota ensin manteleita muutaman tunnin ajan.

Mittaa mantelit, mulperit ja taatelit tehosekoittimeen ja aja ne mahdollisimman sileäksi massaksi. Lisää lopuksi ripaus suolaa.

Painele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Kuori avokadot ja lusikoi niiden sisällöt tehosekoittimeen. Lisää myös täytteen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarkista täytteen makeus.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun tekeytyä viileässä ainakin muutaman tunnin ajan.

Koristele kakku pähkinöillä, (kuivatuilla) marjoilla tai vaikka suklaarouheella. Mitä ikinä keksitkin. Itse tällä kertaa ripottelin väriläiskäksi appelsiininkuoripaloja.


7 kommenttia:

  1. Tämä tuli kuin tilauksesta...minulla on kasa kypsiä pieniä avokadoa ja mietin mitä niistä tekisin :) minkä kokoisia avokadoja käytit? Minulla on melko pieniä joten pitäisi varmaan laittaa useampi kuin kolme?
    Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä:)

    Elina

    VastaaPoista
  2. Moikka Elina!

    Ne avokadot mitä käytin oli sellaisia "normikokoisia", eli noin naisen nyrkin kokoisia. Toivottavasti selvensi edes jotenkin ;) Kyllä varmasti voi useamman pienen laittaa, ja kun lopuksi tarkistaa taikinan maun (ts. lisää kaakaota/makeutusta jos avokadon maku puskee liian voimakkaasti) niin tuskin menee pieleen.

    Kiitti kommentista!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näköinen kakku! Suklaa-avokado-yhdistelmä on kyllä legenda jo syntyessään, miten niistä tuleekaan niin suklaamoussemainen mössö! Mulperit pohjaan on tosi hyvä idea, voisin kuvitella sopivan kinuskisia viboja niistä tulevan :)

    Käytitkö muuten minkä kokoista vuokaa?

    VastaaPoista
  4. Kiitti Pipsa!

    Totta, miten simppelillä ohjeella saakaan niin maistuvaa mössöä aikaiseksi :) Käytin sellaista mini-irtopohjavuokaa, halkaisija 16cm ja korkeus vajaa 5cm. Pohjamassaa tuolle vuoalle tuli aika reilusti ja jos tykkää ohuemmasta pohjasta, voi loput taikinat vaikka napostella siltänään. Ei paha ratkaisu sekään ;) Tietty jos käyttää isompaa vuokaa niin sitten ei sitä ongelmaa.

    VastaaPoista
  5. Ihan huikee idis! Tätä on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Toimiva makuyhdistelmä, herkuttelen itse usein suklaa-avokadomoussella. :)

    VastaaPoista
  7. Kiva juttu, Kimberly, jos innostut kokeilemaan tätä kaakkua :) Ja Ssiiri, yllättävän monipuolinen raaka-aine tuo avokado, niin suolaisiin kuin makeisiinkin herkkuihin. Vieläpä terveellinen, joten kaikenkaikkiaan aivan mahtava hedelmä :)

    VastaaPoista