torstai 3. huhtikuuta 2014

Sorminnapattavat pienet pyöreät lohipalat


Kevään ja alkukesän juhlakausi alkaa pian olla käsillä. Nyt on siis aika laittaa ruoka- ja juomatarjoiluista kaikki mahdolliset vinkit ja tärpit korvan taa. Itsestäni ainakin juhlia suunnitellessa tuntuu siltä, että samat ideat pyörivät mielessä vuodesta toiseen.

Tässä olisi yhdenlainen ehdotus suolaiseksi haukattavaksi vaikka buffet-pöytään tai ihan vain nautiskeluun viinin kylkiäisiksi.

Idea näihin lohipalasiin syntyi, kun sattumalta näin kaappiin hyvin piilotetun minimuffinssipellin. En aikoihin ollutkaan sitä käyttänyt, johtuen juurikin siitä liian hyvästä jemmasta. Löydön johdosta halusin testata onnistuuko suolaiset muffinssit pikkupurtava-kokoisina pellin avulla. Oikein hyvin onnistui.

Nämä lohikakkuset ovat siinä mielessä kiitollinen vaihtoehto pirskeiden pikkusuolaiseksi, että kokkailun voi huoletta suorittaa edellisenä päivänä. Tai jopa sitäkin aiemmin, sillä ulkonäköön tai makuun se ei vaikuta. Ne joka tapauksessa maistuukin paremmalta kylmänä.
SUOLAISET LOHIMUFFINSSIT

24 minimuffinssia

25 g voita
4 kananmunaa
4 rkl ranskankermaa
3 kevätsipulia varsineen tai pätkä purjoa
150 g kylmäsavulohta
100 g juustoraastetta
valkopippuria
tilliä


Yhdistä sulatettu voi ja kananmunat kevyesti vatkaten. Sekoita myös ranskankerma huolellisesti joukkoon.

Lisää taikinaan silputtu sipuli ja kylmäsavulohi sekä juustoraaste.

Lopuksi mausta pippurilla ja tillillä.

Jaa taikina muffinssipellin koloihin (sivelin kolot varmuuden vuoksi öljyllä) ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tällä reseptillä osallistun Pernod Ricard Finlandin järjestämään OivaPari -kisaan. Tarkoitus on laatia hyvin soveltuva sormisyötävä kolmelle eri viinibrändille. Osallistuessa kilpailuun sai kyseiset viinit kotiin maistettavaksi. Nyt vuorossa oli Castillo de Molinan Reserva Sauvignon Blanc -valkoviini, jonka makuun tykästyin eritoten.

Kilpailun edetessä Alex Nurmi valitsee kaikista ehdokasresepteistä yhteensä 12 parasta, ja myöhemmin näiden kesken järjestetään Facebookissa äänestys. Joten olkaahan kuulolla!


2 kommenttia: