torstai 13. helmikuuta 2014

Arkiruokailun uusi apuri - kala-ateria pöytään pikaisestiKuvitellaan se hetki, kun aikaa ruoanvalmistukseen ei juuri olisi, ja kiljuva nälkä kuitenkin vaivaa. Veikkaisin, ettei siinä tilanteessa monelle tule ensimmäiseksi mieleen tehdä uunikalaa, itselleni ei ainakaan.

Tämän uutuustuotteen kokeilemisen jälkeen ajatusmallini muuttui - uunilohiateria on oikeasti mahdollinen reiluun puoleen tuntiin. Ottamalla avuksi Abban Ateriavalmis -kastikkeen ruoka on nälkäisten lautasella nopeasti ja helposti. Niin helposti, että täytyi oikein tarkistaa jo kalan ollessa uunissa jäikö itsellä jotain tekemättä ja lisäämättä.
Kastike myydään kätevässä 250 g annospussissa. Makuja on kolme: kokeilemani mieto tomaatti ja yrtti, sitruuna sekä katkarapu ja tilli. Monipuoliset ja kalan kanssa yhteensopivat makuvaihtoehdot siis.

Kastikepakkauksen tekstin mukaisesti mitään muuta ei tarvitse kuin sen kalan. Lohen sijaan voi käyttää myös muuta tuoretta kalaa, sekä esimerkiksi pakasteseitä.

Kastikkeet löytyvät kauppojen kylmätiskeiltä, ja ainakin omassa kaupassa ne oli sijoitettu tuorekalojen läheisyyteen. Tuotteet säilyvät useita kuukausia, joten ne ovat oivia hätävaroja jääkaapissa.

Ja miltäkö ruoka maistui? Ainakin omaan makuun tomaatti ja yrtti oli oikein positiivinen yllättäjä. Huomasin samalla, että onneksi en liioitellut kalan maustamisessa, kastike kun itsessään oli jo melko suolaista.

Tuote on tervetullut "pika-pelastaja" arkiruokailuun. Aion ehdottomasti testata muutkin maut, ihan silkasta mielenkiinnosta.
LOHIPALAT TOMAATTISESSA YRTTIKASTIKKEESSA

noin 400 g nahatonta lohta
1 pss Abba Ateriavalmis mieto tomaatti ja yrtti -kastiketta
(tuoretta/kuivattua basilikaa tai timjamia)

Leikkaa lohi annospaloiksi tai laita filee kokonaisena uunivuokaan. Sopivan pienikokoinen vuoka on paras, näin kastike peittää maistuvasti lähes koko kalan.

Mausta kala ripottelemalla sen pinnalle hieman suolaa.

Kaada kastikeaines tasaisesti vuokaan ja lisää halutessasi tuoretta tai kuivattua basilikaa/timjamia.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Koska kalan aktiiviseen valmistukseen menee noin naurettavan vähän aikaa, jää aterian lisukkeen tekoon juuri sopiva rakonen. Tuore salaatti on ehkä helpoin, mutta jos sitä on ollut jo tympivän usein, kokeile tehdä sitä hieman toisin. Salaattiainekset pannulle paistumaan, niin jopas se maistuu taas ihan uudella tavalla.

Ja kuten tuoreessakin salaatissa sitä-sun-tätä-mitä-kaapista-löytyy -menetelmä toimii ehkä parhaiten, niin myös tässä lämpöisessä versiossa. Eli tämän lisukkeen ainekset voisivat olla vaikka mitä muutakin.

Eikä kannata unohtaa pakasteiden mahtavuutta, niitä on kätevä napata pannulle sulamaan. Talvisaikaan pakastekasvikset ovat myös edullisempia verrattuna tuoreiden vihreiden käyttöön.


LÄMMIN SALAATTILISUKE

1 kesäkurpitsa
muutama kevätsipulinvarsi
kirsikkatomaatteja
jotain rapeaa ja tuoretta vihreää, esimerkiksi cosmopolitansalaattia tai kiinankaalia

oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Lohko kesäkurpitsa ja pilko kevätsipulin varret. Paista ainekset öljytilkan kera pannulla. Kesäkurpitsasta voi halutessaan kovertaa pehmeän keskustaosan pois. Se onnistuu kätevästi kuorimaveitsellä.

Kesäkurpitsalohkojen saadessa hieman paistopintaa, lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja pieneksi revitty rapea salaatti. Kääntele muutama hetki aineksia sekaisin pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti