maanantai 11. heinäkuuta 2011

Tuliaisia ja burger-salaatti

Helsingissä ei näköjään voi käydä ilman visiittiä Stockmannin Herkkuun tai Eiringille. Eikä myöskään voi sivuuttaa M-Gourmet Kaartinkotikauppaa tai Helsinki secondhandia, mitkä sijaitsevat kätevästi samalla kadulla viimeksi mainitun kanssa Helsingin design-korttelissa.

Tuo M-Gourmet on idyllinen lähikauppa, mistä voi pienuudestaan huolimatta tehdä todellisia löytöjä. Kertakaikkisen upea valikoima. Jos asuisin kantakaupungissa, haluaisin ehdottomasti tuonkaltaisen naapuriin.

Helsinki Secondhand taas on vanhan tavaran myyntipaikka, josta löytyy esimerkiksi lasitavaraa aina käyttöesineistä design-lasiin. Ja huonekalupuolella hädin tuskin uskallan edes käydäkään, mitään isoa kun ei ole mahdollista ostaa mukaan kaupungille raahattavaksi. Jotain pientä kuitenkin voi ja tällä kertaa en voinut sivuuttaa näitä jälkiruokakulhoja.


Myös ruoanlaittoon liittyviä hankintoja tulee tehtyä. Tällä kertaa siis pari rub-mausteseosta ja nestemäistä savuaromia. Noita mausteseoksia olen nähnyt kotipuolen kaupoissakin, mutta tuota savuaromia en ole onnistunut täältä mistään tavoittamaan. Tai sitten ei ole vaan osunut kohdalle.


Saatiin joku aika sitten myös tuliaisia maapallon toiselta puolen. PLI:n sisko tyttärineen saapui viettämään kesälomaa Suomeen Jakartasta ja he toivat mukanaan kokonaisia valkopippureita ja kahvia. Voisiko osuvampia tuliaisia tällainen ruoanlaitto-intoilija toivoakaan? Nämä olivat ihana yllätys, kiitos Marita ja Anna!

Kahvia on maistettu ja todettu oikein hyväksi ja pehmeän makuiseksi. Valkopippurit odottavat vielä vuoroaan ja sitä, että ilmat kylmenee (toivottavasti ei pian!) ja ruoanlaitto muodostuu muustakin kuin grilliruoasta ja salaateista.


Loppuun vielä vähän ruokajuttua. Heti täytyi päästä kokeilemaan sitä savuaromia, ja mihinkäs muuhunkaan kuin jauhelihapihveihin. Pullon mukana tuli pieni vihkonen, josta löytyi hampurilaispihvien ohje. Helppo tehdä, ei tarvinnut muuta kuin sekoittaa savuaromi jauhelihaan ja muovata massa pihveiksi. Aromia laitettiin 700 grammaan jauhelihaa vajaa 1 1/2 ruokalusikallista. Pihvit olivat helppo grillata ja hyvänmakuisia.

Tutustuin tässä taannoin Hesburgerin melko uuteen karppaus-ystävälliseen vaihtoehtoon, burgeri-salaattiin. Kiva lisäys raskaampien mättöjen rinnalle. Siitä inspiroiduin tekaisemaan kotitekoisen version käyttämällä näitä savunmakuisia jauhelihapihvejä.

BURGER-SALAATTI

savunmakuisia jauhelihapihvejä
bbq-kastiketta
friseesalaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti