tiistai 30. maaliskuuta 2010

Pikku Leijona rahtarikoirana

Pikku Leijonasta on moneksi :) Viimeisin "toimenkuva" oli rahtariapulainen, kun pääsimme Pikku Leijonan Isännän mukaan töihin. Reittinä oli "Päijänteen ympäriajo" Jkl-Hollola-Hämeenlinna-Jkl. Vähän alkuun jännitti, mutta pian uni vei voiton ja Pikku Leijona veteli loppu matkan sikeitä ison kulkupelin tasaisessa kyydissä.



Töissä eväänä ruisleipien ohella oli tällaista salaattia:



Salaatissa salamisuikaleita, fetajuustoa, pakasteherneitä, tomaattia, paprikaa ja täysjyväohra aterialisäkettä. Kastikkeena turkkilaista jugurttia maustettuna suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja sitruunamehulla.

Luomuherkut

Viime viikolla kävin noutamassa luomutilauksen. Tässäpä koko satsi:



Tilasin Sysmän Luomuherkut Oy:ltä myslejä (suurta herkkuani, kuten jo avatusta paketista voi päätellä), kasvisliemijauhetta ja sipulikeittoa sekä Juholan tilan grahamjauhoa ja Kumpusen tilan ruishiutaleita.

Tilauksen jättäminen ja nouto kävi sen verran vaivattomasti, että tulee varmasti tilattua toisenkin kerran.

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pientä pintaremonttia

Meillä tämä viikko on mennyt remontoidessa. Jo vuosia remonttia odottanut huone päätettiin vihdoin ottaa työn alle. Neljä päivää aamusta iltaan kaikennäköistä sahailua ja maalausta yms. ja huone on valmis viimeistä listaa myöten :) Rankkaa mutta niin palkitsevaa. Tässä kuvia huoneesta ennen remonttia.



Ja tässä remontin jälkeen. Pikku Leijonakin on jo tottunut huoneen uuteen ilmeeseen (tosin sille olisi luultavasti kelvannut vanhakin) :)



Sain kotoa mukaani ison satsin remonttiruokaa, kaalilaatikkoa. Pyysin äitiä tekemään sitä ja oli muuten hyvää, kiitos! Ja niin helppoa kesken remontin vaan lämmittää valmista ruokaa. Lisukkeena anopilta saatua puolukkahilloa ja kurpitsasäilykettä :)

torstai 18. maaliskuuta 2010

Mustapippurijuustokana



Tätä ruokaa meillä on tehty vuosia ja edelleenkin tasaisin väliajoin tämä maistuu. Ei mikään kevyin kanaruoka, mutta niin namnam. Alkujaan ruuan idean otin täältä. Meillä tätä tehdään useimmiten ruokakermalla höystettynä ja kasvis- tai hedelmälisukkeet vaihtelevat maissista ananakseen ja varmasti paprikaakin joskus on tullut laitettua. Mutta Mustapippurijuustoa tässä ruuassa täytyy olla joka kerta :)

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Luomutuotteita

Luomuruoka on alkanut kovin kiinnostamaan. Ehdin vielä tekemään tilauksen luomuruokapiiriin täältä. Ensi viikolla sitten näkee minkälaisia tuotteita tuli tilattua.


Kukkulan kuningas :)

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Lihapulla-pastasalaatti



Maistuva ja ruokaisa salaatti esimerkiksi illanistujaisiin. Aineksia voi varioida mielinmäärin, tällä kertaa laitoin:

täysjyväpastaa
itsetehtyjä lihapullia (minikokoisia!)
fetajuustoa
viinirypäleitä
herneitä
jalapenotäytteisiä oliiveja

kastikkeessa kermaviiltä, sinappia, sitruunamehua, mustapippuria ja suolaa.

Lihapullataikina

naudan luomujauhelihaa
sipulia
paseerattua tomaattia
kananmuna
maustettua korppujauhoa
vettä
pippuriseosta

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

"Lehmäleivät"

Sain tämän voileipägrillin veljeltäni joululahjaksi kymmenisen vuotta sitten. Silloin tällöin se kaivetaan keittiön kaapista esille lehmäleipien tekoa varten. Näitä leipäsiä on meillä aina kutsuttu grillin mukaan lehmäleiviksi :)



Tässä kuva valmiista leivistä. Täytteenä oli mm. tuorejuustoa, kinkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja, kevätsipulia ja fetajuustoa. Leipänä Vaasan Taikaruista, kiva vaihtoehto peruspaahtoleivälle.

Makkaravuoka

Menee kategoriaan "perusruuat". Lähikaupan makkaravalikoima oli vähän ankea, ei taida olla oikein sesonkiaika ;) En kuitenkaan halunnut tällä kertaa ostaa mitään perus lenkkimakkaraa, joten hieman vaihtelua ruisryynäreillä tässä vuuassa.



Aineksina:

1pkt ruisryynäreitä
perunaa, porkkanaa, sipulia
1kpl kasvisliemikuutio
1tlk ratatouille-kasviksia
suolaa, pippurisekoitusta

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Prinsessakakkua Naistenpäivän kunniaksi

Hyvää Naistenpäivää! Kakkuja tulee tehtyä harvoin, mikä näkyy lopputuloksesta. Harjoitusta vaan lisää :) Maku oli yllättävän hyvä, syödyksi tulee varmasti. Kiva tämä Maku-lehden nettisivuilta löytynyt ohje, ihastuin eritoten täytteeseen, josta tulee mieleen kaupan vanilja-vanukkaat. Tein puolikkaan ohjeen mukaan ja marsipaani tällä kertaa punaista, kaupan värivalikoima niissä oli vähän heikko. Rakentelin pohjasta eri kokoisten ympyröiden avulla tuollaisen puolipallon ja jäljelle jääneistä palasista harjoittelin vielä pikku leivoksia. Kivaa näpertelyä.

Kinkku-paprikapiirakka ja väsynyt koiralauma

Suolaisia piirakoita tulee tehtyä usein, ovat niin helppotekoisia ja muunneltavissa. Tällä kertaa pohja kaupan valmistaikinasta, täytteenä on kinkkua, paprikaa ja kevätsipulia sekä muna-maitoseos, johon mausteeksi mustapippuria ja aromisuolaa. Päällä vähän juustoraastetta.



Aikuiset koirat olivat rättipoikkiväsyneitä lenkin jälkeen. Sohvanvaltaajia sanan varsinaisessa merkityksessä :)


Kuvissa Halle, Tyyni ja Salma.

Dino sentään jaksoi tulla nuuhkimaan pöydällä kuvattavana ollutta piirakkaa.

Pikku Leijona hoitotätinä

Tällä hetkellä vanhempieni luona vilistää viisi suloista ja vilkasta koiranpentua. Pennut ovat rodultaan samojedinkoiria ja iältään kuusi viikkoa. Pikku Leijona ihmetteli pentujen touhuja:



On ne niin söpöläisiä, mutta äärettömän hankalia kuvattavia :)

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Uusi tuttavuus

Tänään saavuimme Pikku Leijonan kanssa hiihtoloman viettoon vanhempieni luo. Paikallisesta S-Marketista ostoskassiin pujahti eräs uutuustuote: Crunchy by nature.



Vehnäraksu luonnonrapea "Crunchy by nature" on Pieksämäkeläisen Alika OY:n valmistama leipänen. Ulkonäoltä ja olemukselta nämä vehnäraksut ovat vähän kuin rieskan ja riisikakun yhdistelmä. Rieskan koko ja paksuus sekä riisikakun keveys. "Rouskut" ovat hiivattomia, säilöntäaineettomia, vähäsuolaisia ja maidottomia. Kaiken hyvän lisäksi ne ovat kepeitä, yhdessä leipäsessä on 19 kcal. Niitä on helppo musertaa pienemmiksi palasiksi ilman murenemista. Kiva uutuus ja tuo mukavaa vaihtelua riisikakuille.

Tässä muutama rousku-leipänen iltapalaksi kera päällystein:

tiistai 2. maaliskuuta 2010

Jauhelihakeitto

Ihana arkiruoka. Menee meillä perusruokien top-5:seen, maistuu aina :)



Tämän kertaisessa sopassa luomujauhelihaa, sipulia, lihaliemikuutio, juureskuutioita (pakaste), pari porkkanaa, naurista ja perunaa ja vettä. Mausteena yksinkertaisesti jauhelihamaustetta. Toimii varsinkin ruisleivän ja raejuuston kera.