tiistai 30. syyskuuta 2014

Tatti-pekonipiirakka



Jälleen oli suolaisen piirakan vuoro. Siihen oli kaksi syytä. Ensinnäkin, sain lahjaksi pussillisen kuivattuja tatin paloja, enkä parempaa käyttötarkoitusta kuivatuille sienille tiedä kuin tällaiset piirakat.

Toinen syy oli testata itselle uutta viljatonta pohjaohjetta. Reseptin jujuna on kookosjauhot, mikä ehkä ei ihan parhain vaihtoehto kuitenkaan ole suolaiseen leivontaan. Ainakin omaan makuuni se antaa liian makean vivahteen. Taidan vastedes pitäytyä tässä mantelisessa versiossa.

Mutta täyte oli napakymppi. Oma lempparimakusekoitus yhdessä piirakassa: pekonia, sieniä, valkosipulia, timjamia, parmesaania ynnä muita ihanuuksia.




TATTI-PEKONIPIIRAKKA

Pohja:
3 dl voisulaa
3 kananmunaa
2 1/2 dl kookosjauhoja
ripaus suolaa

Täyte:
1 sipuli
1 pkt pekonia
kuivattuja tatteja
1 prk valkosipulin makuista ranskankermaa
(tai vastaavasti normaalia ranskankermaa ja 1-2 valkosipulinkynttä sipulin kera)
1 kananmuna
mustapippuria, suolaa, kuivattua timjamia
parmesaanijuustoraastetta


Sulata voi.

Vatkaa voin sekaan kananmunat, niin että niiden rakenne rikkoutuu.

Mittaa joukkoon kookosjauhot ja ripaus suolaa. Sekoita kiinteäksi taikinaksi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle.

Täytettä varten paista pekonisuikaleet ja silputtu sipuli pannulla. Kaada ne pohjan päälle.

Ripottele myös kuivattuja tatinpalasia täytteeksi.

Lisää ranskankerman sekaan kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin ja valuta täytteiden päälle.

Lopuksi ripottele juustoraastetta piirakan pinnalle.

Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Pohjan reunat palavat helposti, sen vuoksi piirakka kannattaa suojata vaikka foliolla paiston puolivälistä eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti