lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kuuman kesäpäivän kylmä salaattiKesän kuumuudesta olen luvannut olla valittamatta, mutta nykyisestä ruoanlaittotilanteesta on silloin tällöin (lue: jatkuvasti) kuulunut narinaa. Homma on nimittäin niinkin surkea, ettei päivittäisessä käytössä ole minkään näköistä grilliä. Hellepäivinä sen puute korostuu, kun kämppää entisestäänkin kuumottavaa kokkailua ei ole mahdollista siirtää ulkotiloihin.

Tahtoo grillin!

Noh, enimmäkseen tämä kitinä johtuu siis vain grilliruoan kaipuusta, sillä eihän kuumana kesäpäivänä lämmin ruoka niin hirveästi ennenkään ole maistunut. Salaatit on helteiden ykkösjuttu, näin ainakin minulla.

Tämä ruokaisa salaatti vie nälän mennessään ja pitää suolatasapainon kohdallaan. Savuporon ja homejuuston mainio yhdistelmä muistui mieleeni näistä kurkkukupposista. Salaatin kastikkeena toimii jo lapsuuden kesistä tuttu vakioresepti.

SAVUPOROSALAATTI

jääsalaattitupsu
savupororouhetta
sinihomejuustoa rouheena
saksanpähkinöitä
kermaviilikastiketta (kts. ohje alla)

Huuhdo salaatti ja revi sopivankokoisiksi paloiksi lautaselle. Annostele makusi mukaan savuporoa, homejuustoa ja kermaviilikastiketta salaattipedin päälle. Ripottele sekaan muutama rouhittu saksanpähkinä.HELPPO KERMAVIILIKASTIKE VARHAISSIPULISTA

1 prk kermaviiliä
1 iso tai 2-3 pientä varhaissipulia varsineen
suolaa
pippuria

Pilko sipuli pieneksi. Sekoita ne kermaviilin joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetken viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti