keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Raakaa makeaa


Raakaleivonnan ja -kokkailun suosiolle ei näy loppua. Ainakin jos on uskominen lehtien palstoihin ja blogien postauksiin. Itse kokeilin "raw-leivontaa" ensimmäistä kertaa kesällä. Testissä olivat silloin raakabrowniet. Jo silloin viehätyin raakaleivonnaisten helppouteen, ja pystynkin vannomaan etteivät nämäkään keksit jää viimeisiksi viritelmiksi tällä saralla.

Tätä nopeampaa saati helpompaa tapaa ei ole tehdä makeaa kahvipöytään. Jos seuraa hyvin ohjetta, ja omistaa tarpeeksi hyvän blenderin tai tehosekoittimen, onnistuminen on taattu. Näin ollen uskonkin, että jokaikinen varmasti kykenee raakaherkkujen leivontamestariksi.

Ja hei, näitä natustellessa tulee väkisinkin mieleen normikeksien raaka taikina. Kukapa sitä voisi vastustaa? Tätä raakaa taikinaa voi syödä luvan kanssa ja se on taatusti makoisaa.

Ohjeen olen pihistänyt aivan loistavasta Syötävän hyvä -blogista.


MAAPÄHKINÄVOI-RAAKAKEKSIT (noin 15 palaa)

1 dl manteleita
1 dl taateleita
n. 1/2 dl maapähkinävoita
1 tl vaniljajauhetta
1/2 tl kanelia
(ripaus suolaa jos maapähkinävoi on suolatonta)

Jauha mantelit hienoksi, niin että niistä tulee miltei jauhoa. Mittaa loput ainekset mantelijauheen sekaan ja jatka jauhamista, kunnes massasta tulee tiivistä. Taikinan vaikuttaessa liian kuivalta (pitäisi olla lähinnä tahmaista), lisää hieman maapähkinävoita.

Muovaa taikinasta tasaisia pötkylöitä ja leikkaa siitä siivuja. Tai pyörittele pienistä paloista ensin palloja, ja litistä ne haarukalla sitten kekseiksi. Tapoja on monia.

Keksit tulee säilyttää viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti