tiistai 1. lokakuuta 2013

Raikas mutta täyteläinen - se parempi jälkkäri


Jälkiruoka kruunaa aterian. Aina, varsinkaan arkena, vaativampia annoksia ei ehdi näperrellä. Silloin jälkimakeaksi sopii ennemmin marjat jonkin lisukkeen kera. Ja harvoin sitäkään. Mutta sitten, kun on aikaa ja tilaisuus vaatii jotain hienompaa, on "plakkarissa" hyvä olla luottoresepti, millä hurmata niin omat kuin vieraidenkin makuhermot.

Tässä olisi yksi sellainen.

Olen aina mieltänyt pannacotan valmistamisen työlääksi ja vaikeaksi. Jaa, enpä tiedä mistä sellaisen käsityksen olen hankkinut, sillä tämä ainakin oli juuri päinvastainen. Helppo ja supernopea.

Jos tykkää kookoksesta, tykkää taatusti tästäkin!


 

 LIME-KOOKOSPANNACOTTA
(2 annosta)

2 dl kookoskermaa/kookosmaitoa
  1 limen mehu
  1-2 rkl hunajaa
  1 vaniljatanko
noin 1 rkl turkkilaista jogurttia (voi jättää myös pois)
  noin 2 tl liivatejauhetta (tai vastaava määrä liivatelehtiä)

Koristeluun esimerkiksi limen kuoriraastetta




Purista limen mehu pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää kuumaan mehuun liivatejauhe huolellisesti sekoittaen. Liivatteen liuettua täydellisesti nesteeseen jätä se hetkeksi jäähtymään.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisältä siemenet kookosmaidon tai -kerman sekaan. Lisää myös hunaja sekä mahdollinen jogurtti ja sekoita.

Lopuksi valuta liivateneste hyvin sekoittaen kookosmaidon/kerman sekaan. Annostele suoraan jälkiruokamaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan.




PS. Tämä ohje on ensimmäinen kokeilu blogista nimeltä Syötävän hyvä. Uskallan jo nyt vannoa, ettei se jää viimeiseksi, sillä niin moni Lotan resepteistä kuulostaa testauksenarvoiselta.


2 kommenttia:

  1. Kiva ohje, pitäisi hiukan enempi kokeilla tuota kokkosta, kun se ei ihan ole meidän suosikki...tuo lime sopii takuulla siihen hyvin.

    VastaaPoista
  2. Niin, kookos on nimenomaan niitä makuja, mistä joko tykkää tai ei. Näin ainakin mulla, ennen en sitä voinut sietää, nyt sitten uppoo tosi hyvin.

    Tässä jälkkärissä kookoksen maku on toki voimakas, mutta lime raikasti sitä kivasti.

    VastaaPoista