sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Porkkana-kapriskeitto

Olen aiemminkin selaillut vanhempieni luona Jens Linderin kirjaa "Vanhan ajan keittiö". Tällä kerralla mukaan kirjoittelin porkkanakeiton reseptin, jota mukaellen sitten tein oman version siitä.


PORKKANA-KAPRISKEITTO

4 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 lihaliemikuutio
vajaa 1 l vettä
1/2 tl tabasco chipotlea
2 rkl kapriksia
mustapippuria
sitruunamehua
2-3 rkl ranskankermaa

Pilko porkkanat ja sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljyn kera. Lisää lihaliemi, kaprikset ja tabasco kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna kiehua noin puolen tunnin ajan välillä sekoitellen. Kun porkkanat ovat tarpeeksi kypsyneet, lisää mustapippuri, sitruunamehu ja ranskankerma. Soseuta keitto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti