tiistai 6. joulukuuta 2011

Kanelinen jälkiruoka riisipuurosta


Sain idean tehdä riisipuuroa Chocochilin blogista. Vaniljasoijamaitoon tehty riisipuuro kuulosti niin houkuttelevalta, että halusin sitä testimielessä tehdä. Puurokauhaa pyöritellessäni syntyi ajatus jälkiruoasta, joka pohjautuisi tähän makean makuiseen puuroon.

Jääkaapissa lojui aukaistu kermapurnukka, ja sekin nyt sitten sai sopivasti käyttötarkoituksen. Vatkasin kerman, maustoin hieman sokerilla ja lisäsin sen jäähtyneen riisipuuron sekaan.

Kylmänä tämä maistui ihan siltä kaupoissa myytävältä riisifrutilta. Tarjolla puuron kanssa oli kanelijauhetta ja kanelipäällysteisiä suklaamanteleita. Nam!

KANELINEN RIISIFRUTTI -JÄLKIRUOKA

1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
noin 5 dl vaniljasoijamaitoa
noin 1 dl kermaa
sokeria

kanelia ja kanelisuklaamanteleita tarjoiluun

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit joukkoon. Kunnes vesi on melkein imeytynyt, lisää vaniljasoijamaitoa pienissä erissä. Kypsennä puuroa miedolla lämmöllä (noin tunnin verran) välillä sekoittaen kunnes se on sakeaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma, lisää maun mukaan sokeria ja yhdistä se puuron sekaan. Tarjoa kanelin ja kanelipäällysteisten suklaamanteleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti