sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tuulihatut makealla ja suolaisella täytteellä


Tuulihattuja innostuin ensimmäistä kertaa kokeilemaan. Taikina jäi ehkä hieman löysäksi, sillä pursottaessa ne ei oikein säilyttänyt muotoaan. Ulkonäkö jäi sillä vähän littanaksi, mutta reilusti täytettä sisään laittamalla niistä sai ihan kivat.

Maku oli hyvä ja tuulihatut ovat käteviä leivonnaisia siinä mielessä, että käyvät niin suolaisille kuin makeillekin täytteille. Näitä ehdottomasti täytyy leipoa joskus uudelleen.

TUULIHATUT

2 1/2 dl vettä
100 g voita
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Mittaa vesi, voi, sokeri ja suola kattilaan ja kiehauta seos. Ota kattila liedeltä, lisää vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti puuhaarukalla kunnes taikina irtoaa reunoista.

Lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaimella sekoittaen. Ota taikinasta teelusikan kokoisia nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille, tai vaihtoehtoisesti käytä pursotinpussia. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Älä missään nimessä avaa uunin luukkua kesken paiston.

Jäähdytä tuulihatut ja täytä haluamallasi täytteellä. Lisää täytteet vasta juuri ennen tarjoilua.


SUOLAINEN TÄYTE TUULIHATUILLE

2 1/2 dl kuohukermaa
1 prk Valio aura pehmeää
1 tuore päärynä
saksanpähkinöitä

Vaahdota kerma ja yhdistä pehmeä aura sekoittaen joukkoon. Lisää pilkotut päärynä ja pähkinät sekaan.


MAKEA TÄYTE TUULIHATUILLE

2 1/2 dl kuohukermaa
n. 50 g tummaa suklaata rouhittuna
mansikoita
sokeria
vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja lisää muut ainekset joukkoon. Käytin pakastemansikoita, joten sulattamisen jälkeen valutin niitä hieman ennen täytteeseen lisäystä.

2 kommenttia:

  1. Nämä vaikuttaa hyvältä... Nälkäisenä ei pitäisi blogiasi selata! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista! Kiva juttu jos täältä löytyy ideoita :)

    VastaaPoista