maanantai 25. heinäkuuta 2011

Varsinais-Suomi: Kustavin kalakeitto


KUSTAVIN KALAKEITTO

4-5 ruokailijalle

1 kg haukea, ahvenia, lahnaa tai silakoita
1 iso sipuli
4-5 perunaa
1 l vettä
1 1/2 tl merisuolaa
6-7 maustepippuria
2-3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
nippu ruohosipulia
tuoretta timjamia

Suomusta isot kalat, poista sisälmykset ja pää. Huuhdo ja paloittele. Perkaa silakat: poista sisälmykset ja pää. Fileoi kalat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja lohko perunat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola, pippurit, sipulisilppu ja perunalohkot. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat ja voi, keitä hiljalleen, kunnes kalat ovat kypsiä.

Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keitokseen. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Silppua pinnalle ruohosipulia ja timjamia.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Tein keiton puolikkaana ohjeesta ja valmiiksi fileoiduista ahvenista. Ylihelppoa siis, kun ei tarvinnut perata ja fileerata itse mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti