torstai 7. heinäkuuta 2011

Aamupala-smoothie jäisestä banaanista ja mustaherukoista


Kuten kuvasta näkyy, banaani säilyy parikin kuukautta pakastimessa melko tuoreenkaltaisena. Luultavasti joskus keväällä bansku on ollut jo hyvin kypsä mutta kukaan ei ole aikonut syödä sitä, niin sitten se on laitettu "hätäpäissään" pakastimeen. Viime viikonloppuna pakastinta penkoessa tein tämän banaanilöydön.

Tein siis jäisestä banaanista ja jäisistä mustaherukoista smoothieta. Hyvä aamun aloitus tämäkin, vaikkei nälänpitokyvyssään päihitäkään kunnon kinkku-munakas-aamupalaa.


MUSTAHERUKKA-BANAANI-SMOOTHIE

1 jäinen banaani
vajaa 1/2 pss pakastemustaherukoita
250 g maitorahkaa
noin 1 rkl pellavansiemeniä

Sekoita ainekset keskenään esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisäämällä jugurttia sekaan smoothiesta saa halutessaan notkeamman. Joukkoon voi sekoittaa myös leseitä ym. Mielikuvitus saa "laukata" tällaisia aamupala-pirtelöitä tehdessä.

3 kommenttia:

  1. Ai, jai, jai...tällaista minäkin saattaisin aamulla juoda.Olen niin armottoman huono aamupalan syöjä. Mustaherukoita olisi kyllä pakastimessa viimevuotisiakin vaikka millä mitalla. harmi kun mies grillas just äsken viimiset banaanit, joten en voi ihan heti huomenna kokeilla...mustaherukka ja banaani on hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Grillatuja banaaneja. Heräsi mielenkiinto, ihan sellaisenaan vai käykö ne jotain esivalmisteluita?

    VastaaPoista
  3. Meidän helpoin banaaniherkku on ihan niin simppeli että kokonaiset banaanit laitetaan vaan grilliin niin kauaksi aikaa jotta kuori on tummunut...sitten jokainen itse viiltää auki banaanin lautasella ja syödään sellaisenaan tai lorottelee makeutta päälle esim. siirappia, hunajaa, rouhittua suklaata tms. eikä jätskikään seurana pahitteeksi ole. Minä nautin grillibanaanista ihan sellaisenaankin, koska tykkään lämpimän banaanin mausta...monet sitä inhoaavat, vaikka kuumentamattomana banaania syövätkin. Blogeissa on ollut myös vaahtokarkki, suklaaversioita yms banaanista tehtyinä, ei ole tullut sellaisia kokeiltua.

    VastaaPoista