maanantai 25. heinäkuuta 2011

Chimichurri


Suurena chili-intoilijana huomasin Gourmet -lehdestä (2/08) kokeilunarvoisen ohjeen. Tänään ohje pääsi kokeiluun pienin muutoksin. Tämä sopi oikein hyvin grillipihvien seurana. Chimichurrin ulkonäkö oli lehden kuvassa kauniimpi, mutta maku oli oikein positiivinen yllätys.

CHIMICHURRI

1 punainen paprika
1 punainen chilipaprika
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 dl persiljaa
1 dl basilikaa
4-5 kevätsipulin vartta
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
vettä tarpeen mukaan

Pilko paprikat, yrtit ja sipulit pieneksi. Yhdistä ainekset ja sekoita tehosekoittimella soseeksi. Liian paksua kastiketta voi notkistaa vedellä. Tarkista maku ja anna tekeytyä jääkaapissa.


Näin kesällä on ihanan helppo kokkailla ruokia, joihin käy tuoreet yrtit. Ainakin jos kyseessä on basilika, persilja, ruohosipuli tai tilli, sillä niitä löytyy muutaman askeleen päässä takapihalta. Tänä keväänä tajusin laittaa siemeniä itämään minikasvihuoneeseen ja se kyllä kannatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti