torstai 7. heinäkuuta 2011

Tomaattirelissi


TOMAATTIRELISSI

2 kg kypsiä tomaatteja
2 keskikokoista punasipulia
1 1/2 dl sitruunamehua
3 rkl ruokaöljyä
3 tl sokeria
reilu ripaus suolaa
maun mukaan rouhittua mustapippuria
tuoretta korianteria tai minttua

Puolita tomaatit ja poista siemenet. Pilko tomaattien hedelmäliha pienehköiksi kuutioiksi ja nosta sivuun. Kuori ja silppua punasipulit pieneksi ja pane palat kulhoon.

Yhdistä keskenään sitruunamehu, öljy, sokeri ja suola. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos sipulien päälle kulhoon. Anna maustua noin 30 minuuttia.

Yhdistä sipuliseos tomaattipalojen sekaan. Mausta salaatti pippurilla ja nosta peitettynä viileään maustumaan ainakin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

Tämä ohje on suoraan Kodin Kuvalehdestä, tämän vuoden juhannusnumerosta (13). Kiva, raikas lisuke oli yksi juhannusaaton tarjottavista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti