maanantai 18. heinäkuuta 2011

Piknikeväät

Omat viemiset blogi-piknikille olivat pizzapalaset ja tiramisukakku. Teemana näytti olevan varsinaiset italialaisten herkkujen irvikuvat, sillä pizza ei aitoa täkäläistä pizzaa ole nähnytkään ja tiramisukin on sellainen melkein kuin -kakku.


Pizza on helppo tekaista valmispohjiin, sopii laiskalle kokkaajalla ja maistuvia suupaloja saa näinkin aikaiseksi. Täytteenä tällä kertaa jauhelihamausteella maustettua jauhelihaa ja pepperonimakkarasiivuja, tomaattia, sipulia ja paljon juustoraastetta.

Pohjan ja täytteen väliin laitoin ketsuppia suoraan pullosta, kuinkas muutenkaan, oiotaan nyt niitä mutkia suoriksi ihan kunnolla.. Paisto 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto alkaa saamaan hieman väriä pintaan.


Tiramisua innostuin tekemään sen helppouden takia ja onhan siinä makukin oikein herkullinen. Kakku oli kätevä kasata piknik-olosuhteisiin sopivaan muovilaatikkoon.

1 kommentti:

  1. Etenkin tuota tiramisua olisin voinut ottaa vielä toisenkin palan, mutta kun maha oli jo niin ratkeamispisteessä, niin ei sitten oikein viitsinyt. ;)

    VastaaPoista