sunnuntai 22. toukokuuta 2011
Häme: Ruis-puolukkavaahto
RUIS-PUOLUKKAVAAHTO
5 dl kiehuvaa vettä
2 dl ruisjauhoja
2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
Vispilöi ruisjauhot kiehuvaan veteen. Vatkaa seosta monitoimikoneessa tai kulhossa sähkövatkaimella 15-20 minuuttia. Lisää puolukkasurvos ja vatkaa edelleen, kunnes vaahto on ilmavaa ja vaaleanpunaista. Tarkista makeus.
Ohje: Tuija Kääriäinen, Lounais-Hämeen Pirtti
(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")
Tämä hämäläinen jälkkäri on kuohkeaa ja melko kevyttä. Maku sama kuin puolukkapuurolla. Vähän epäillen ja suurella mielenkiinnolla aloin ohjetta kokeilemaan, mutta niin vain vedestä, ruisjauhoista ja sokeroiduista puolukoista sai maistuvaa aikaiseksi.
Muutoin ei olekaan ihmeempiä tullut kokkailtua, sillä tähän aikaan vuodesta kaikki liikenevä vapaa-aika tuntuu menevän pihahommissa. Kesäkukkien istutuskin on pikkuhiljaa päässyt vauhtiin.
Etupihaa koristamaan amppeli ja ikkunoiden alle kukkalaatikot.
Katkennutta oksaa ihmetellessäni huomasin myös kesän ekan leppäkertun.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täähän on helppo ohje! Ainoa vaan kun pitää aika kauan vatkailla :/ Mulla ei oikein hermo riitä kun pitää käsivatkaimella se tehdä... Mutta täytyy pistää ohje muistiin...
VastaaPoistaMun on pitänyt kans tämmöistä kokeilla mutta en oo saanu aikaiseks. Näyttää kyllä hyvälle.
VastaaPoistaJa kukat myös. =)
Sepä se, aika kauanhan tuota sai vatkata. Ajatus monitoimikoneen hankkimisesta kävi taas mielessä.. :)
VastaaPoistaMutta kannattaa joka tapauksessa kokeilla, kiva ohje.