sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Savunmakuinen lohikeitto


Nykyään en osta kovin usein lihaa tai kalatuotteita, jotka ovat valmiiksi marinoitu. Itse maustamalla saa maukkaampaa ja marinoimattomien tuotteiden laatua on silmämääräisesti helpompi arvioida. Nyt kuitenkin kaupasta tarttui mukaan Heimon Kala Oy:n savunmakuiset kirjolohisuikaleet. Pakkauksen keltaisella alennustarralla oli myös osuutensa ostopäätöksessä.

Sopasta tuli ihan maukas ja hivenen erimakuinen kuin yleensä. Savunmakua oli kivasti ja lisänä ollut kipparijuusto-ruokakerma täydensi sitä lisää.

SAVUNMAKUINEN LOHIKEITTO

300 g savunmakuisia kirjolohisuikaleita
pieni lanttu
porkkana
palsternakka
sipuli
kasvisliemijauhetta
noin 1/2 prk Valion kipparijuusto-ruokakermaa
persiljaa
sitruunapippuria
kalamaustetta

Kuori juurekset ja kuutioi ne. Kiehauta juurekset ja lohkottu sipuli kasvisliemijauheella maustetussa vedessä. Lisää lohisuikaleet. Anna kiehua hiljalleen kunnes kala on kypsää ja juurekset hieman pehmenneitä. Lisää ruokakerma ja mausteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti