tiistai 28. toukokuuta 2013

Blondit banskupalat



Jokin aika sitten yllätti se joka taloudesta tuttu klassinen tapaus - nippu banaaneja oli päässyt tummumaan ikävästi. Tilanteeseen löytyi ratkaisu taikinakulhojen esiinkaivamisella, sillä ne pehmeän kypsät, ruskeapilkkuiset banskuthan ovat mitä parhainta leivontamateriaalia.

Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun banaanit olivat muuttaneet olomuotoaan erittäin makeiksi herkkupaloiksi. Nämä vaaleaveriköt ovat sukua tummille suklaa-brownieseille ja niiden lailla älyttömän hyviä.

BANAANI-BLONDIET

75 g voita sulatettuna
2 dl fariinisokeria/ruokosokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 isoa ylikypsää banaania
noin 140 g valkosuklaata (käytin toblerone white -suklaata)

Sulata voi ja anna sen hetkisen jäähtyä. Mittaa sokeri kulhoon, lisää sula voi sekaan ja vaahdota ainekset vatkaimella.

Riko voi-sokeriseokseen kananmuna ja jatka vatkaamista.

Vaahdottamisen jälkeen lisää haarukalla soseutetut banaanit sekaan.

Mittaa jauhot omaan kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää ne sitten taikinaan vähitellen aina välillä sekoittaen.

Lopuksi lisää rouhitut suklaapalat sekaan.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

"Banaanien kypsyysaste oli täydellinen leivontaan."

8 kommenttia:

  1. Hyvä tapa hyödyntää banskut. Blondiesit on kyllä hyviä. Maistuis :)

    VastaaPoista
  2. Nami:) Kuulostavat kyllä mielettömän hyviltä:)

    VastaaPoista
  3. Kiitti mukavista kommenteista!

    Joo, ei tosiaan huono tapa hyötykäyttää unohtuneet banaanit. Jopa niin makoisia, että voisi ihan tarkoituksella banskuja ylikypsytellä ;)

    VastaaPoista
  4. tämä on aivan fantastinen resepti!

    VastaaPoista
  5. Hei! Minkäs verran tästä tulee herkkupaloja? Jos haluaa tehdä pellillisen, täytyykö ohje tuplata? Houkuttaisi kyllä tekaista satsi, niin hyvältä näyttävät kuvassa.

    VastaaPoista
  6. Moikka Laura!

    Tein tämän melko pieneen uunivuokaan (n. 25x20cm) eikä siihenkään taikinaa ollut levittää reunoja myöten, näin ainakin muistelen. Eli ehdottomasti ohje kannattaa ainakin tuplata, mikäli koko pellillisen haluaa tehdä.

    Pakko itse vähän rajoittaa näiden leipomusten kokoa, syöjiä kun ei kuitenkaan monen montaa taloudesta löydy ;)

    VastaaPoista