tiistai 24. helmikuuta 2015

Toisenlainen, miltei täydellinen burgeri


Joskus jokin resepti vaikuttaa jo luettuna niin hyvältä, että tietää samantien sen olevan takuuvarma hitti. Sellaiset tietenkin otetaan kokeiluun pikimmiten.

Nyt viimeisin "tätä-on-niin-kokeiltava" juttu oli täällä ja täällä kehuttu hampparin korvike.

En olekaan hetkeen ollut mistään ruokaan liittyvästä niin innostunut kuin tästä. Bataattisiivut sämpylöinä on huikea idea. Niistä lisukkeineen saa kaiken hyvän lisäksi vielä kauniin annoksen. Kannattaa kokeilla!




BATAATTIBURGERI

1 mahdollisimman pyöreä bataatti
öljyä

JAUHELIHAPIHVIT

400 g nauta-sikajauhelihaa
2 dl kermaa
4 rkl korppujauhoja
kourallinen juustoraastetta
valkosipulinkynsiä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, tabascoa

Kaada kerma kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon imeytymään. Lisää seokseen mausteet sekä puristetut valkosipulinkynnet. Sekoita.

Lisää jauheliha käsin sekoittaen tasaiseksi taikinaksi.

Painele leivinpaperoidulle uunipellille taikinasta samankokoisia pihvejä. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Pese bataatti hyvin. Lohko siitä noin sentin paksuisia pyörylöitä.

Lado ne leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskottele päälle öljyä. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes reunat hieman tummuvat.

Täytä bataattien väliin pihvin lisäksi haluamasi burgeritäytteet, esimerkiksi salaattia, tomaatti- ja suolakurkkusiivuja, juustoa ja majoneesia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti