lauantai 18. toukokuuta 2013

Vuohenjuusto-punajuurikakkuset


Nyt voin piirtää rastin seinään. Tapahtui nimittäin sellainen harvinaisuus, että toteutin ruokaohjeen prikulleen alusta loppuun. Tämä Sillä sipuleiden julkaisema punajuuri-vuohenjuustoterriiniresepti vaikutti ensi lukemalta niin täydelliseltä ja toimivalta, etten edes harkinnut lähteä sitä soveltamaan.

Se kannatti, sillä näistä tuli loistavia. Ihana pikkusuolainen vaikka alkupalaksi tai brunssitarjottavaksi. Näin hyvää ohjetta kannattaa lainata.

Vinkki! Jos et halua tehdä kakkusia koko määrästä, jäljelle jäävän täytteen ja punajuuret pystyy kyllä hyödyntämään. Jämistä syntyy helposti lisukesalaatti suikaloimalla punajuuria ja lisäämällä vuohenjuustotäytettä niiden sekaan.

PUNAJUURITERRIINI VUOHENJUUSTOTÄYTTEELLÄ
 (noin 6 kpl muffinssikokoista kakkua)

n. 400 g punajuuria
½ luomusitruuna

täytteeseen:
230 g pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl ruohosipulia
3-4 rkl kuohukermaa
1 ½ luomusitruunan kuori
suolaa
mustapippuria

tarjoiluun vuohenputkien versoja tai viinisuolaheinää

Keitä kuorimattomia punajuuria puolikkaan sitruunan kera noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsyneet. Sitruunan taika keitinvedessä piilee siinä, että se säilyttää punajuuren värin.

Kuori hieman jäähtyneet punajuuret ja leikkaa niistä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Lado punajuurisuikaleet kelmutettuihin muffinssivuoan koloihin niin, että osa jää reunan ulkopuolelle (kelmuakin kannattaa varata reilun kokoinen pala per kolo).

Yhdistä vuohenjuuston sekaan pieneksi pilkottu ruohosipuli, sitruunan kuori sekä suolaa ja pippuria. Notkista seos sopivaksi lisäämällä kermaa.

Lusikoi täytettä punajuurilla vuorattuihin muffinssivuoan koloihin. Taita reunan yli olevat punajuurisuikaleet kakkusten pohjaksi. Rutista kelmut kiinni ja laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Tarjoile lautaselle kipatut kakkuset joko vuohenputkien tai suolaheinän kera.

8 kommenttia:

  1. Tuo on ihana ohje.Alunperin tuo ohje oli omassa blogissani muutama vuosi sitten ja sitten se lähti kulkemaan eteenpäin;D

    VastaaPoista
  2. Eli kunnia tästä ihanuuden jakamisesta kuuluu siis sinulle!! Kiitoksia vaan. Kiva kun tulit kertomaan, mukava tietää tämänkin reseptin historia. Näin ne hyvät ohjeet pysyvät pinnalla ja kulkeutuvat vuosien mittaan :)

    VastaaPoista
  3. Punjuuri ja pehmeä vuohenjuusto on kyllä aikalailla täydellinen makucombo. Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  4. Sofia, niin on :) Nyt kun oon vähitellen päässyt sinuiks vuohenjuuston kaa, halusin testata tätä hyvin suosittua yhdistelmää. Silläkin tämä resepti tuli kuin tilauksesta ;)

    VastaaPoista
  5. Ohje oli ensin täkäläisen lehden nettisivuilla mutta täytteenä oli kalaa ,joten muunsin sen niin että laitoin vuohenjuustoa.Muutenkin tuo ohje on muuttunut omastani eteenpäin mennessään ja ihan hyvä niin,tulee erilaisia versioita:)

    Tässä se alkuperäinen siis

    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/07/punajuuripesa-pahkinaisella.html

    VastaaPoista
  6. Tosi mahtavan oloinen resepti tuokin sun alkuperäinen! Nam, saksanpähkinöitä sattumina :) Varmasti ilahduttavaa törmätä ja tunnistaa oma ohje/versio vielä vuosienkin päästä blogeissa.

    VastaaPoista
  7. Oi, todella mielenkiintoinen resepti. Kuullostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
  8. Kiitti Siiri! Kokeile ihmeessä, nää on pienen näpertelyn arvoisia :)

    VastaaPoista