keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Juustoinen soijarouhe-makaroonilaatikko


Tämä on täysin hetken mielijohteesta rakenneltu arkiruoka. Muistin kuiva-ainekaapissa nököttävän soijarouhepaketin ja sen pohjalta aloin miettimään mitä kokkailisi.

Ajatus ei lentänyt kovin kovaa eikä korkealta, joten mitään uutta tai yllättävää tässä perusruuassa ei ole. Maukasta se on kuitenkin, johtunee suurelta osin lisätyistä juustoista.

MAKAROONILAATIKKO SOIJAROUHEESTA

n. 300 g makaroonia
2 dl tummaa soijarouhetta
2 dl vettä
1 iso sipuli
öljyä
jauhelihamaustetta
mustapippuria
vajaa prk Valion kipparijuusto-ruokakermaa
50 g sulatejuustoa
emmental-juustoraastetta

Kuullotin sipulikuutioita hetken tilkassa öljyä ennen kuin lisäsin soijarouheen ja veden sekaan. Kypsensin kuten jauhelihaa ja lisäsin mausteet. Keitin makaroonit kypsiksi ja sekoitin sen jälkeen mukaan ruokakerman ja sulatejuuston. Näin juusto suli mukavasti makaroonien sekaan.

Yhdistin makaroonit ja soijarouheen uunivuokaan kerroksittain. Ripottelin päälle hieman juustoraastetta ja paistoin uunissa 225 asteessa noin parikymmentä minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti