maanantai 9. toukokuuta 2011

Prinsessakakkua äitienpäivään


Pikkujoulu-blogimiitistä saimme kotiinviemisiksi mm. Dr. Oetkerin valkoista sokerimassaa. Vasta nyt muistin kyseisen tuotteen olemassaolon ja hetihän sitä piti kokeilla äitienpäiväkakkuun.

Kakku ei ihan virallinen prinsessakakku ole juurikin erilaisen päällyksen takia, eikä täytekään täysin reseptin mukainen taida olla. Perinteiseen tapaan muokkasin ja sovelsin useita eri ohjeita.


Olin todella yllättynyt miten kätevää sokerimassa onkaan. Oikeasti sen käsittely oli paljon helpompaa kuin mihin olin varautunut. Kaadoin massan kaulintaa varten pöydälle ison kasan perunajauhoja, mutta ihan turhaan, sillä massa ei tarttunut pöydän pintaan juuri yhtään. Aion ehdottomasti toistekin käyttää tätä kakun koristeluun.

ÄITIENPÄIVÄN PRINSESSAKAKKU

Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoa
3/4 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Valmista kuten kääretorttupohja. Vaahdota munat ja sokeri keskenään jämäkäksi vaahdoksi. Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia. Kaada jauhot joukkoon sihdin läpi varovasti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kippaa taikinalevy sokeroidun voipaperin päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa levystä sopivia rinkuloita irtopohjavuokaan. Valmista täyte.

Eksyin Maasikas -nimiseen blogiin, missä ihastelin eritoten virolaisia reseptejä. Sieltä on ohje kakun täytteessä käytettyyn vaniljakreemiin.

Täyte
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
vaniljakreemiä

VANILJAKREEMI

2,5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 keltuaista
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl voita

Sekoita vehnäjauhot ja sokeri maitoon ja anna kiehahtaa liedellä. Nosta pois levyltä ja sekoita keltuaiset joukkoon. Jatka kiisselin lämmittämistä ja anna muutaman kerran pulpahtaa. Lopuksi lisää vanilliinisokeri ja voi ja anna jäähtyä kunnolla. Yhdistä kermavaahto ja kreemi varovasti sekoittaen.

Täytteen alle kumpaankin kerrokseen levitin ohuelti mustikka-metsämansikkahilloa. Kokosin kakun irtopohjavuokaan ja annoin kostua seuraavaan päivään. Kermavaahto-kreemiseoksesta jäi muutama desi yli ja levitin sen sitten ennen koristelua kakun pintaan sokerimassapäällisen alle.

Koristelu on hyvin yksinkertainen. Mielestäni kakun pinnasta tuli itsessään niin kaunis, etten halunnut liikoja koristeita siihen, joten kiinnitin pelkästään koristekuulia sulan valkosuklaan avulla kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti