sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Näkkileipää eli knekkistä


Minäkin intouduin leipomaan omatekoista näkkäriä. Sillä tuo "minäkin" kun ilmeisesti aika useassa muussakin bloggaavassa taloudessa tätä on tehty lyhyen ajan sisään. Itse huomasin reseptin täältä.

NÄKKILEIPÄ ELI KNEKKIS

3 suurta munaa
1,5 dl sesaminsiemeniä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
6 rkl kaurahiutaleita
2 tl merisuolaa
4 rkl jauhettua mantelia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 150 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi näkkärin vielä ollessa lämmintä.

Huomasin vasta otettuani näkkärin pois uunista, että olisin voinut levittää tahnan hieman ohuemmaksi. Ensi kerralla täytyy muistaa sitten. Tätä varmasti tulee tehtyä toistekin, sen verran helppoa valmistus oli. Näistä saa tosi kivoja pikkusyötäviä esimerkiksi noutopöytään.

Maistelin knekkistä mm. tämän lemppariyhdistelmän, eli tomaatti-basilika-mozzarellajuuston kera. Alla on sipaisu vihreää pestokastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti