torstai 9. kesäkuuta 2011
Maailman paras raparperipiirakka
Mahtipontisen otsikon syynä on reseptin googlaus juurikin noilla hakusanoilla. Aika nopeasti lukuisista raparperipiirakkaohjeista valikoitui tämä Herkkuja ruokapöytään -blogin resepti. Kuvassa piirakka näytti tosi herkulliselta ja helppo ohje innoitti valitsemaan juuri tämän vanhan ajan raparperitortun.
VANHAN AJAN RAPARPERITORTTU
2 kananmunaa
200 g sokeria (2 1/2 dl)
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa (ruokakermakin toimii)
1 dl voisulaa (tai margariinisulaa)
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
täyte:
5 dl kuorittua, paloiteltua raparperia (alkukesän raparpereja on turha kuoria)
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito, kerma sekä voisula. Yhdistä leivinjauhot vehnäjauhojen sekaan. Sekoita jauhot varovasti käännellen taikinaan. Lisää raparperin palat joko taikinaan sekoittaen tai pinnalle ripotellen.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Yhdistä täytteen ainekset ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ripottele täyte piirakan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Kiva ohje ja varmasti toimii myös esimerkiksi marjojen kanssa. Piirakka oli ihanan mehukas ja säilytti hyvin rakenteensa paloja leikatessa. Tykkäsin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä ohje on minulla yksi luotto-ohjeista, Herkkuja ruokapöytään-blogista minäkin aikoinaan otin ohjeen... olen tehnyt myös marjaversiona ja hyvää ovat kaikki olleet. Oma lemmikkimme taitaa olla mansikka-raparperiversio. Siitäkin hyvä tämä ohje, ettei jääkaappisäilytyksessäkään rakenne muuttunut epäedullisesti, kuten monissa muissa on käynyt.
VastaaPoistaKiva kuulla etten ole ainoa joka tykästyi tähän ohjeeseen :)
VastaaPoistaHyvä pointti tuo säilyvyys, piirakka ei tosiaan hätkähdä muutaman päivän jääkaappisäilytystä. Postauksen alempi kuva onkin otettu pari päivää leipomisen jälkeen ja edelleenkin maku ja rakenne olivat hyviä.