tiistai 28. kesäkuuta 2011

Grilliribsit


Nämä olivat juhannusherkku nro 1! Jopa minä, joka en niin suuri possunlihafani olekaan, tykästyin näihin. Jotenkin tahmaisen herkullista lihaa, maku oli aivan loistava! Mausteseos ja grillikastike kannattaa tehdä näille ribseille itse, kaupassa kun oli myös valmiiksi marinoituja kylkirimpsuja.

Kiva ohje löytyi Sillä sipulin -blogista. Näitä on pakko tehdä joskus toistekin. En muista milloin viimeksi olisin ollut näin haltioissani jostakin liharuuasta..

GRILLIRIBSIT (ohje riittää noin viiteen kiloon ribsejä)

mausteseos
2 rkl fariinisokeria
4 tl paprikajauhetta
2 rkl karkeaa merisuolaa
mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
hiukan chiliä

Sekoita mausteseoksen ainekset yhteen ja hiero sitä ribsien pintaan. Paahda lihoja 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia (liha alkaa irtoilemaan luista).

grillikastike
1 dl ketsuppia
1 rkl fariinisokeria
½ dl öljyä
2 rkl soijaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl siirappia

Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa. Valele ribsien pintaan ennen grilliin laittoa ja voi valella kesken grillauksenkin.

Samaa kastiketta valeltiin myös kesäkurpitsa-paprikavartaisiin, mukavan maun antoi niillekin.

2 kommenttia:

  1. Vastavierailulla! Täältähän löytyi kiva blogi ja hyvännäköisiä grillausohjeita. :) Meillä ribsit on ehdoton ykkösgrilliherkku. Tänä kesänä voisi kehittää uuden marinadin, kun vanhalla on tullut mentyä jo pari kesää. Tässähän olisi hyvän kuuloinen ohje testattavaksi. :)

    VastaaPoista