torstai 9. kesäkuuta 2011

Lämmin varhaiskaali-parsasalaatti


Idean tähän kasvislisukkeeseen sain selatessani Chez Jasun -blogia. Tätä alunperin Tina Nordströmin Tina. -kirjasta olevaa ohjetta haluan ehdottomasti joku kerta testata, tällä kertaa sovelsin ohjetta niin paljon, ettei samasta salaatista voi puhua.

LÄMMIN VARHAISKAALI-PARSASALAATTI

noin puolikas varhaiskaali
puoli nippua vihreätä parsaa
kevätsipulia
retiisejä
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa
maustepippuria
cashew-pähkinöitä

Paahda ensin pähkinät kuivalla pannulla ja laita ne sitten hetkeksi sivuun. Esikypsennä parsoja joko keittämällä tai höyryttämällä, varo kuitenkin pehmentämästä niitä liikaa. Silppua kaali, retiisit ja sipuli. Sekoita ainekset keskenään.

Kypsennä muhennosta pannulla öljytilkassa miedolla lämmöllä. Anna kaalin hieman pehmentyä. Lopuksi mausta mielesi mukaan. Itse laitoin perussetin eli oliiviöljyä, balsamicoa ja suolaa. Yllätysvivahteena tällä kertaa maustepippuria Jasun vinkin mukaan.

Nauti salaatti vielä hieman lämpimänä. Ripottele annoksen päälle alussa paahdetut cashew-pähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti