torstai 9. kesäkuuta 2011

Hellepäivän sekalainen salaattilounas


Tämä helteinen viikko on mennyt hyvinkin salaattilinjalla. Kätevää on kypsentää isompi satsi esimerkiksi lohta tai kanaa ja lisätä sitä sitten salaatin kylkeen. Maistuu paremmin kuumalla kelillä kuin lämmin ruoka ja kuitenkin pitää nälän pitkään poissa.

Salaatit ovat helposti varioitavissa. Parhaat luomuksethan tuntuvat syntyvän melko ex tempore aukaisemalla jääkaapin oven ja ideoimalla salaatin sieltä löytyvistä aineksista. Tällä menetelmällä kehkeytyi tämä hyvin värikäs lautanen.

LOUNASSALAATTI

tomaatti-tuorejuustomunakasta
kypsennettyä vihreätä parsaa
cantaloupemelonia
keltaista tomaattia
paprikatäytteisiä oliiveja
jäävuorisalaattia
oliiviöljyä
sitruunamehua
mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti