perjantai 24. kesäkuuta 2011

Kesä: Vanhan ajan kurkkusalaatti


Keskikesän juhla eli juhannus saapui tänäkin vuonna yhtä nopeasti ja yllättäen. Vastahan tämä kesä on saatu pikkuhiljaa käyntiin.. No, jokatapauksessa on aika taas laittaa kunnolla ruokaa ja grillikin luultavasti lämpiää useampaan otteeseen.

Tämä Pakkasten reseptiarkiston löydös on yksi kesäinen ja perinteinen lisuke ruualle. Itse puolitin alkuperäisen ohjeen ja oikein mukava määrä salaattia tuli näinkin.

VANHAN AJAN KURKKUSALAATTI

1/2 kg avomaan kurkkuja
150 g sipulia
tilliä

Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1/2-1 rkl suolaa
1/2 rkl sinapin siemeniä

Raasta kurkut ja silppua sipuli. Pilko tuoretta tilliä raasteen joukkoon. Keitä liemi kiehauttamalla etikka, sokeri ja suola kattilassa. Lisää sinapinsiemenet ja kaada liemi raasteeseen. Sekoita hyvin ja purkita. Anna salaatin maustua seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti