sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Juustonöttöset


Uuden vuoden uudet kujeet, tavataan sanoa. Näissä paistamissani leipäsissä ei sinäänsä ole mitään uutta, samankaltaisia olen tehnyt useasti. Tekotapa kuitenkin poikkesi totutusta. Aiemmin olen kypsentänyt nämä nöttöset uunissa, mutta nyt testimielessä käytin valurautapannua, pikkulettupannua jos tarkkoja ollaan.

Pannuhan toimi oikein näppärästi. Suht nopeatekoiset, viljattomat leivän korvikkeet ovat silloin tällöin tehtynä makoisa välipala. Ne pitävät kaiken hyvän lisäksi nälän loitolla pitkään.

Vielä lämpimän nöttösen päälle kun sipaisee siivun voita sulamaan ja siihen muut mieleiset päälliset, niin eipähän siinä haukattava juurikaan parane.







JUUSTONÖTTÖSET

8 pientä lettua
1 1/2 dl mantelijauhetta
2 1/2 dl emmentaljuustoraastetta
1 kananmuna
1 rkl voita

Sulata voi. Lisää voin joukkoon muut ainekset, sekoita hyvin.

Annostele kuumalle pannulle sopivan kokoisia kekoja. Paista nöttöset voissa kummaltakin puolen kullanruskeaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti