perjantai 16. tammikuuta 2015

Appelsiini maustaa suklaaherkun



Oranssin hehku piristää tätä pimeää vuodenaikaan, niin ulkonäöllään kuin maullaan. Nyt se on, nimittäin appelsiinin sesonkiaika. Appelsiinien kilohinta ja maku on tällä hetkellä parhaimmillaan.

Jokin laittoi minutkin niitä kauppareissulla ostamaan, vaikken muuten kovin paljon hedelmiä syökään. Näin ollen oranssiset pallot kulhossa ja vanhaksi menevä kermapurkki ovat syypäitä tähän jälkiruokaan. Ei voi valittaa, tällä kertaa hävikistä herkuksi todellakin toimi sananmukaisesti.

Ja nyt menin todellakin matalimmasta kohdasta aitaa, kun valitsin pohjaksi Valion sivuilta löytyvän mousse-ohjeen. Tämä on maailman nopein ja iisein suklaamousse ikinä.


APPELSIINI-SUKLAAMOUSSE

2 dl kermaa
100 g tummaa suklaata (itse käytin 60 %:sta)
appelsiinin mehua ja kuoriraastetta maun mukaan
makeutusta maun mukaan

koristeeksi esimerkiksi suklaata rouhittuna

Mittaa 3/4 dl kermaa pieneen kattilaan. Kiehauta kerma ja lisää joukkoon suklaa paloiteltuna. Hämmennä sen verran, että suklaa sulaa kerman sekaan. Jätä seos jäähtymään.

Vatkaa loput kermat vaahdoksi.

Yhdistä vaahto ja kerma-suklaaseos varovaisesti sekoittaen.

Mausta appelsiinilla ja makeuta esimerkiksi sokerilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti