lauantai 8. tammikuuta 2011

Jauhelihamureke


Ruuanlaittoa karpaten tällä kertaa. Mureke on nopeampi tehdä kuin pihvit tai pullat, ja valmistus muutenkaan ei paljoa vaadi uunikypsennyksineen jne. Tämän osaa jopa minä, tietysti maustaminen on mitä pitää vähän pohtia.

Äitini on silloin tällöin "jemmannut" keitetyt kananmunat murekkeen sisään, sieltä tämä idea. Hyvänmakuista noin minusta. Muut maut tähän mureketaikinaan tulivat pääosin sipulista, oliiveista ja persiljasta. Jauhelihamaustetta laitoin myös, mutta suolaa en lisännyt ollenkaan.

Murekkeesta on helppo tehdä annoksia myöhemminkin. Itse tykkään syödä lämmitetyn murekkeen salaatin ja raejuuston kanssa.

JAUHELIHAMUREKE

400 g naudan luomujauhelihaa
punasipulia
150 g ranskankermaa
mustia oliivirenkaita
tuoretta persiljaa silputtuna
jauhelihamaustetta

4 keitettyä kananmunaa

parmesaanijuustoraastetta

Keitä kananmunat ja kuori ne hieman jäähtyneenä. Sekoita mureketaikinan ainekset sekaisin. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja painele osa mureketaikinasta pohjaksi. Asettele kananmunat kyljelleen tasaisin välein pohjan päälle. Painele loput taikinasta kanneksi ja ympärille niin että muodostuu tasainen pötkylä ja munat jäävät piiloon. Raasta juustoa murekkeen päälle ja paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Tätä mun on pitänytkin jo kauan kokeilla, mutta en oo vaan saanut aikaiseksi. En ole nimittäin ikinä maistanut mureketta jossa olisi kananmunaa sisällä. Kiinnostaa kyllä kovasti. Ja näyttää kyllä tosi hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin laitetaan aina kananmunaa murekkeen sisälle, äidin peruja sekin! ^^ Ja on niin hyvää!

    VastaaPoista
  3. Pikkuleijonan ja puolivaltakunnan äitee täällä ;) hyvin on tyttö silmäilly, mitä joskus keittiössä touhuilen ja mummon reseptit pikkuleipinen suhteen on niin just sitä perimätietoo ;)Nam :)

    VastaaPoista
  4. Ja äitien tekemät ruuathan ne on maaiman parhaita :)

    VastaaPoista