lauantai 22. tammikuuta 2011

Pohjanmaa: Lakslooja (lohilaatikko)


Se, että moni resepti tässä perinneruoka-kirjassa on ihan "perussettiä" ja oikein käypäsiä arkipäivinä, edesauttaa paljon ohjeiden valikoimista ja testailua. Näin ollen tämä lohilaatikkokin meni yhdestä arkiruuasta menneellä viikolla.

LAKSLOOJA (LOHILAATIKKO)

1 l perunaviipaleita
1-2 sipulia, kuorittuina, viipaleina
500 g lohta
1 kananmuna
3 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
nippu tilliä
pinnalle 2 rkl voita

Lado peruna-, sipuli- ja lohiviipaleet kerroksittain uunivuokaan. Vatkaa muna ja sekoita siihen maito, vehnäjauhot ja mausteet. Kaada munamaito vuokaan ja pudottele pinnalle voinokareita. Paista "loojaa" uunissa 175 asteessa noin tunti eli kunnes perunat ovat pehmeitä. Koristele tillillä.

(Lähde: Riitta Pojanluoma: "Perinnemakuja maakunnista")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti