tiistai 4. tammikuuta 2011

Tomaattinen kanapata


Täysin omasta päästä ja improvisoiden tämä resepti. Lähtökohtana oli pakastimen kätköistä löytyneet kanafileet ja halu tehdä uuniruokaa. Eihän siinä auttanut muuta kuin sulatella rintapalat ja ottaa Sarpaneva-pata käyttöön.

Ainekset:
- marinoimattomia kanan rintafileitä
- vihreitä linssejä liotettuna
- puna- ja keltasipulia
- papuja
- tölkkikirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa
- mausteet: suolaa, mustapippuria ja muutama maustepippuri.

Lohkoin fileet paloihin ja ruskistin niitä kevyesti öljyssä. Silppusin muut aineet (pois lukien tomaatit ja basilikan) pataan ja lisäsin sopivan määrän vettä. Annoin olla uunissa reilun aikaa (toista tuntia) 175 asteessa. Loppuvaiheessa lisäsin tölkillisen kirsikkatomaatteja ja silputut basilikat. Tämä pelkästään sen takia, koska keksin lisätä ne vasta silloin ;) Ja vielä hetken annoin olla uunin lämmössä, taisinpa samalla nostaa lämpötilaakin.


Kananpalasia ei taida näkyä kuvassa, mutta kyllä niitä siellä on :) Taisin vähän liioitella nesteen määrän kanssa, muutenkin hieman hakusessa nämä tän sortin uuniruuat vielä. Mutta kaikesta huolimatta maku oli yllättävän hyvä.

2 kommenttia:

  1. Pataruoat on kyllä aika hankalia minustakin. Niiden maustaminen on vaikeaa, niiden suurustaminen on vaikeaa, nestettä on aina liikaa tai liian vähän, aineet yli- tai alikypsyy jne :/ että en ole minäkään vielä oikein pataruokiean valmistuksen saloja ymmärtänyt. Ehkä se siitä, harjoittelemalla :)

    Ja joo, kissa kyllä tykkäis tosta Herbiestä :) se on syönyt mun juorun siihen pisteeseen, että en tiedä vieläkö se siitä elpyy :/ täytyy pyytää äitiltä uusi :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä niitä riisimurojuttja, ovat niin hyviä. Ja ihan parhaita kyllä tummasuklaisena minusta. Eikä ne niin kamalan vaikeita ollut tehdä, vaikka vähän sillä tarttumisella peloteltiinkin.

    Meillä on kotona aina tehty lohkoperunat niin että pestään hyvin ja jätetään kuori. Siitä kuoresta tulee tosi hyvää kun se paistuu, joko pannulla tai uunissa, tai varmaan frittikeittimessäkin. Ja siinähän on vielä kaikkia hyviä ravintoaineitakin siinä kuoressa :) Ja noissa paahdetuissa perunoissa se toimi kyllä niin loistavasti, kun periaatteessa se koko peruna oli sitä maistuvaa kuorta kun ne perunat oli niin pieniä.

    VastaaPoista