sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Chilimuhennos


Tähän idean nappasin vanhaa Maku-lehteä (5/06) selaillessani. Tosin tein pienin muutoksin, sillä ruoka-ainekaapin vajaavainen sisältö pääsi yllättämään.

CHILIMUHENNOS

1 sipuli
1 punainen chili
1 lehtisellerin varsi
2 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa (vajaa 400 g naudan luomujauhelihaa)
2 tlk (à 400 g) ruskeita papuja (1 tlk kidneypapuja)
500 g paseerattua tomaattia (ei ollut)
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa (kirsikkatomaatteja tuoreena ja säilykkeenä)
ripaus sokeria
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
chilijauhetta

Valmistustapanikin poikkesi ohjeesta, tai oikeastaan aineksien kypsyttelyjärjestys. Itse tein tällä tapaa: käryyttelin ensin lihat pannulla ja lisäilin siihen muut ainekset kypsymisjärjestyksessä. Lopuksi lisäsin mausteet ja annoin muhennoksen "porista" hetken aikaa.

Lehti opastaa ensin kuullottamaan sipulit, sellerit ja chilin palaset pannulla ja sitten vasta lisäämään muut aineet. Hyvä tapa tämäkin ja näin tulee silloin tällöin itsekin toimittua. Vähän fiiliksen mukaan menee nämä kokkauspuuhat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti