sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Pohjanmaa: Marjapöperö

Tällä jälkkärillä on kirjan mukaan monta lempinimeä: Hilla, Huupa, Motaska, Tikkutollo ja Tokero esimerkiksi. Nopea valmistaa ja ei kovin raskas maultaan, sopii hyvin esimerkiksi liharuokien päälle.


MARJAPÖPERÖ

5 dl puolukoita tai mustikoita tai juolukoita
1 dl ruis- tai talkkunajauhoja
1/2-1 dl sokeria

Survo marjat. Sekoita jauhot ja sokeri soseen joukkoon. Tarjoa maidon tai kermamaidon kanssa.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Puolitin ohjeen ja käytin sekä puolukkaa että mustikkaa ja talkkunajauhoja. Lisukkeena oli vaniljajugurttia.




Olisi ehkä pitänyt käyttää ruisjauhoja talkkunajauhojen sijaan. Aikaisempinakin kertoina kun olen johonkin talkkunajauhoja käyttänyt, on pitänyt todeta, että sen maku on jännä, ei paha millään tavoin, mutta jännä. Tottumattomuutta varmasti vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti