sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kaalilaatikko soijarouheesta


KAALILAATIKKO

- keräkaalia
- tummaa soijarouhetta
- keltasipulia
- varsiselleriä
- Myllyn Paras sportti linssilastuja
- kasvislientä
- mausteet: mustapippuria, jauhelihamaustetta, meiramia
- siirappia

Kaali silputaan pieneksi suikaleiksi ja höyrytetään sitten vähäisessä määrässä vettä pehmeäksi. Lisätään soijarouheeseen kuumaa vettä ja sen turvottua kypsennetään rouhe kuten jauheliha pannulla. Rouheen sekaan voi tässä vaiheessa lisätä silputut sipulit ja sellerit sekä linssilastuja. Maustetaan kuten jauheliha, itse laitoin jauhelihamaustetta.

Lisätään kasvisliemeen mustapippuria, meiramia ja siirappia. Yhdistetään kaalit, kasvisliemi ja soijarouheseos. Kaadetaan voideltuun uunivuokaan ja kypsennetään 175 - 200 asteessa tunnin verran. Pirskoittelin siirappia vielä ruuan päälle ennen uuniin laittoa, mielestäni sitä täytyy kaalilaatikossa olla reilusti.

2 kommenttia:

 1. Kuis onnistui? Oliko yhtä hyvää kuin perinteinen?

  Jännä ettet tykkää valkopippurista. Minusta se ei periaatteessa edes maistu miltään :) Tai siis en osaa erottaa sitä mitenkään ruoasta, ellei ole pihvin päällä, josta sen selkeästi maistaa. Oletko aina vieroksunut sitä hajua? Ja huomaatko heti jos sitä ruoassa on?

  Kai se tärkeintä on että jollain maustaa ja että omaan suuhun maistuu hyvälle, eikä se että on maustettava sillä millä kaikki muutkin.

  Mulle tuli itseasiassa toi arvonnan aihe mieleen siitä kun sillon "puhuttiin" maustamisen vaikeudesta. Jospa tästä tulisi uusia ideoita yhdelle jos toisellekin.

  VastaaPoista
 2. Ei nyt lihaversion voittanutta, mutta syötävää kumminkin! Voisin tehdä toistekin, ja varmasti teenkin, on sellaiset raaka-aineet mitä usein löytyy meiltä aina kaapista.

  Niin toi valkopippuri on jännä juttu. Ja se on pelkästään se haju mikä kuvottaa. En ymmärrä sitä, joku oma häiriö ihan selvästi. Mutta onneksi sitä ei tarvitse käyttää, nyt tähänkin ruokaan suosiolla laitoin mustapippuria :)

  VastaaPoista