tiistai 1. marraskuuta 2011

Daim-suklaa kotona tehtynä


Viikonloppuna teki mieli jotain hyvää, ja samalla teki mieli tehdä jotain, kokata, leipoa tai jotain. Yhdistin nämä kaksi mielitekoa tekemällä kotitekoista ylimakeaa herkkua, daim-suklaata.

Daimin valmistus oli helppoa, mutta ihan hetkessä se ei tapahtunut. Meni hyvä tovi ennen kuin toffee jähmettyi ja jäähtyi. Ihmettelin jo ennen ainesten mittaamista, miksi ohjeessa on kaakaojauhetta. En sitten kyseenalaistanut sitä sen enempää, ja tein niin kuin reseptissä lukee. Seuraavalla kerralla voisin kokeilla ilman sitä, voisi ehkä olla parempaa ilman kaakaonmakua, toffeemaisempi..?

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl siirappia
1-2 rkl kermaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1/2 dl mantelijauhetta
130 g maitosuklaata

Sulata voi kattilassa. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää ne voin joukkoon. Sekoita ainekset hyvin ja lisää sopiva määrä kermaa. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes se selvästikin kiinteytyy ja alkaa irtoilemaan reunoilta. Itse annoin massan kiehua noin kymmenen minuutin ajan.

Levitä kuuma toffeemassa esimerkiksi voipaperin päälle ohueksi levyksi ja anna jäähtyä. Levyn jäähdyttyä sivele sulatettu suklaa pinnalle. Anna suklaan jähmettyä ennen annospalojen leikkaamista.

2 kommenttia:

  1. Mä tein tätä monta kertaa ennen bloggauksen aloittamista, mutta sen jälkeen en kertaakaan. Eipä ole sitten tullut postattuakaan siitä. Mun ohjeessa ei ollut kaakaojauhetta, ja olivat kyllä todella hyviä ja ns oikean makuisia. Vois etsiä sen ohjeen joistain ja tehdä taas pitkästä aikaa :) Kiitti muistutuksesta...

    VastaaPoista
  2. Hyvä, voinkin sitten seuraavan kerran tehdä sun ohjeen mukaan. On nimittäin sen verran helppotekoista herkkua, että varmasti tulee toistekin (jos kolmannenkin kerran) tehtyä :)

    VastaaPoista