sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Appelsiini-suklaajuustokakku


APPELSIINI-SUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja
1 pss Sunnuntai cookiemix kaurainen suklaa
3/4 dl öljyä
1/2 dl vettä

Täyte
1 prk appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa
maustamatonta jogurttia
100 g valkosuklaata sulana
appelsiinimarmeladia
sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Pohjan valmistus valmiilla jauhesekoituksella on helppoa. Jauheeseen lisätään muut ainekset ja taikina sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Valmis taikina painellaan irtopohjavuoan pohjalle, mikä on vuorattu leivinpaperilla. Pohjaa paistetaan uunissa noin 15 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen valmistaminen aloitetaan vaahdottamalla kerma. Sen jälkeen lisätään loput aineet ja lopuksi tarkistetaan maku. Liivatelehtiä liotetaan kylmässä vedessä noin viiden minuutin ajan. Sitten niistä puristellaan liiat vedet pois ja kaadetaan kuumaan vesitilkkaan sekoitettuna täytteen sekaan.

Täyte kaadetaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoitetaan. Annetaan hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.


Tein kakun halkaisijaltaan 24 cm olevaan vuokaan, ja pohja riitti siihen aivan mainiosti. Täytettä sen sijaan olisi voinut olla vaikka tuplasti enemmän. Koristelin kakun hyvin yksinkertaisesti pelkillä sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti