sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ylioppilas-pikkuleivät


Tuoreiden ylioppilaiden tulokset julkaistiin muutama päivä sitten, näin ollen varmasti usealla perheellä on tällä hetkellä kovasti touhua juhlien järjestelyissä. Jos tarjoiluihin kaipailee vielä jotain täydennystä, nämä pikkuleivät ovat hyvä/helppo vaihtoehto. Ja ovat hauskasti juhlan teemaan sopivia.

Omassa lähipiirissäkin päästään juhlistamaan ylioppilasta parin viikon päästä, sillä innostuin näitä keksejä leipomaan. Käteviä sikälikin, että keksien paiston ja koristelun voi tehdä hyvissä ajoin ennen varsinaista juhlapäivää.

Ohje on Kinuskikissalta.

YLIOPPILAS-PIKKULEIVÄT

125 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Koristelu:
n. 100 g tummaa suklaata
kultaisia sokerihelmiä (käytin valkosuklaarakeita)


Tein taikinan edellisenä iltana ja laitoin yöksi jääkaappiin jähmettymään. Näin siitä oli helppo kaulita noin 3 mm paksuinen levy. Kaulitsemisessa apuna oli runsaasti jauhoja, helpotti kummasti työskentelyä. Ohuesta levystä otin pyöreällä muotilla keksejä suoraan leivinpaperoidulle uunipellille. Paisto 200 asteessa noin 5-6 minuuttia. Jälleen kerran sain huomata, että saa olla tosi tarkkana varsinkin viimeiset minuutit. Muutamat keksit kerkesivät tummua tälläkin kertaa liikaa reunoistaan.

Pikkuleivät maistuivat hyviltä, mielestäni kaneli ja kardemumma sopivat kivasti talven juhlaan. Toisaalta ilman näitä kahta maustetta kekseistä tulisi ehkä tasaisemman vaaleita, mutta minkä ulkonäössä voittaisi, luultavasti maussa sitten häviäisi.

1 kommentti:

  1. Mun ylppäreissä oli näitä :) Mutta ilman noita mausteita, olivat nimittäin ihan vaaleita. Mausta ei kyllä ole mitään havaintoa :D Mutta minusta tosi hauska tarjottava yo-juhliin.

    VastaaPoista