sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Viikuna-juustomuffinit


Glorian Ruoka&viini -lehdestä olen löytänyt monen monta hyvää reseptiä, niin kuin nytkin. Hieman muuntelin ohjetta, suluissa näkyvät alkuperäisen ohjeen raaka-aineet. Ohjeen juustoa en onnistunut lähikaupasta löytämään, joten korvasin sen ihan perus emmental-juustoraasteella. Jauhettua neilikkaa oletin keittiön maustehyllystä löytyvän, mutta muistin väärin. Muutoin sitä olisin taikinan joukkoon laittanut.

Reseptin alkuperäinen nimi on viikuna-manchegomuffinit ja se löytyy vuoden 2006 numerosta seitsemän.

VIIKUNA-JUUSTOMUFFINIT

2 1/2 dl juustoraastetta (hienoksi raastettua manchegojuustoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
(1/4 tl jauhettua neilikkaa)
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
3 kananmunaa
2 1/2 dl ranskankermaa
1 1/2 dl silputtuja kuivattuja viikunoita

Pinnalle:
(1 dl manchegoraastetta)
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja ranskankerma ja lisää kuivat aineet joukkoon. Lopuksi kääntele viikunasilppu taikinan sekaan.

Jaa taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja/tai pähkinärouhetta. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti