sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kesäkurpitsalasagne kasvistäytteellä


Tämän lasagnen täytteen ainekset ovat melkoista sekamelskaa, kyseessä oli tyypillinen nopea arkikokkailu mutu-fiiliksellä toteutettuna. Maku oli kuitenkin hyvin mukava yllätys. Ruoasta tuli maukasta kasvisruokaa, jota uskaltaisin tarjota myös ei-kasvissyöjille. Täytteestä eritoten lantun sopivuus arvelutti, mutta sehän kävi sinne kuin nenä päähän.

KESÄKURPITSALASAGNE

Täyte:
öljyä paistamiseen
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni lanttu
soijarouhetta
1 prk (380g) mustapapuja suolaliemessä
fetajuustoa
mausteita (jauhelihamaustetta, hieman currya)

Lisäksi:
1 kesäkurpitsa suikaleina
juustoraastetta

Kuullota silputtuja sipuleita pannulla, kunnes ovat hieman pehmenneet ja lisää sekaan lanttukuutiot. Hetken paistamisen jälkeen lisää valutetut pavut ja soijarouhetta sopiva määrä. Mausta ja lisää tarvittaessa nestettä. Loppuvaiheessa paistoa lisää fetajuustokuutiot, itse lisäsin myös kesäkurpitsasta jäljelle jääneet osat kuutioituna.

Lado voideltuun vuokaan ensin täytettä, sitten kesäkurpitsaviipaleita. Tee samanlainen kerros siten, että päällimmäiseksi jää kesäkurpitsat. Ripota pinnalle juustoraastetta ja laita uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

2 kommenttia:

  1. Terve.

    Tuotahan on ihan pakko päästä kokeileen tylsän normilassen vastapainoksi. Eläköön mutu-tuntuma.

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan :) Mutu-tuntumalla kokkailu on ihan parasta, ja yllättän hyviä sapuskoja saa aikaiseksi ilman tarkkoja reseptejäkin. Ja voi sitä onnistumisen riemua kun tajuaa tehneensä hyvää ruokaa. Toki niitä hutejakin sattuu mutta onneksi harvemmin ;)

    VastaaPoista