sunnuntai 16. lokakuuta 2011
Viikuna-gorgonzolapiirakka
Tämän tosi maukkaan suolaisen piirakan ohjeen löysin Paistetut muikut -blogista. Piirakassa yhdistyy mahtavasti suolainen ja makea.
Alkuperäisessä ohjeessa oli viikunasalaattia mukavasti piirakan päälle ladottuna, mutta itse tein pelkästään piirakan. Laitoin kuitenkin viikunoita sitten piirakan päälle ja hyvin sopivat niinkin.
VIIKUNA-GORGONZOLAPIIRAKKA
1 pkt valmis piirakkapohja
Täyte:
250 g gorgonzola-juustoa
3 kananmunaa
3 dl maitoa
½ tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 tuoretta viikunaa lohkottuina
Voitele piirakkavuoka ja painele pohjataikina siihen tasaisesti. Pilko juusto ja asettele siivut pohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada juustojen päälle. Viimeistele piirakka laittamalla pilkotut viikunat täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tän on täytynyt olla aivan mielettömän hyvää.. Täytyy tehdä joskus kun Isäntä ei ole paikalla :) Minkäs kokoinen tästä tuli...? Sellainen perus pyöreän piirakan kokoinen noin suunnilleen?
VastaaPoistaOli hyvää, tee ihmeessä :) Tuo Teema-vati, mihin itse tein, on 38x16cm, ja koko pohjan olen siihen sullonut, eli veikkaisin että peruspyöreäpiirakka tästä tulisi oikein hyvin.
VastaaPoistaVoi että, tuoreet viikunat sopivat juustojen kylkeen niin täydellisesti! Harmitti kun joulupöytään kaupan viikunat olivat himpun liian raakoja :(