lauantai 8. lokakuuta 2011

Mansikka-suklaamousse


Ohjeen nappasin Glorian Ruoka&viinistä, numerosta 7/2006. Hieman pienensin/muuntelin reseptiä meille sopivaksi.

TUMMASUKLAAMOUSSE

3 annosta

100 g tummaa suklaata
25 g voita
2 kananmunaa
1/2 dl tomusokeria
vajaa 100 g ranskankermaa
n. 2 dl marjoja

Sulata suklaa ja voi esimerkiksi mikrossa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää keltuaisiin sokeri ja ranskankerma ja vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sula suklaa.

Nostele suklaavaahdon sekaan vatkatut valkuaiset. Laita annoskulhojen pohjalle marjoja ja lisää suklaamoussea päälle. Anna viilentyä jääkaapissa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti