maanantai 18. huhtikuuta 2011

Karjalanpiirakat ja munavoi


Olen muutamaan otteeseen ollut mummoni opissa leipomassa karjalanpiirakoita. Mummon tekemät piirakat ovat meidän suvussa käsite, eikä montakaan juhlaa ole juhlittu ilman että näitä herkkuja olisi ollut tarjolla. Kaupan piirakoista ei voi edes samana päivänä puhua, sen verran ainutlaatuisia aidot ja käsintehdyt karjalanpiirakat ovat.

Nyt tein ensimmäistä kertaa näitä yksin. Ja heti tuli toisenlaisia kuin mummon "valvovan silmän" alla. Täytyy harjoitella vielä luultavasti monta kertaa ennen kuin oikea tuntuma löytyy. Pohjista tuli vähän liian rapsakoita ja puurotäyte ei ollut tarpeeksi jämäkkää. Maku kuitenkin oli sen verran lähellä "oikeata" että tohdin ottaa piirakat maisteltaviksi blogitapaamiseen.


Munavoita tietenkin on saatava piirakoiden kanssa tarjolle. Munavoihin sekoitin voita, keitettyjä kananmunia, raejuustoa ja maustoin ripauksella suolaa.

1 kommentti:

  1. Mikään ei voita mummojen tekemiä karjalanpiirakoita.. Hurraa kaikki mummot ja mummomieliset ja erityisesti itse tehdyt karjalanpiirakat!

    VastaaPoista